Gledaj YouTube videozapise

Dani otvorenih vrata kampa

Kamping udruženje Hrvatske je, u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, u sklopu svojih redovnih aktivnosti na promociji zanimanja i zapošljavanja u turističkom sektoru, tijekom 2023. godine pokrenulo novi projekt poticanja na razvoj karijere u kampingu, pod nazivom „Razvoj karijere u kampingu“.

Razvoj karijere u kampingu - foto

U svrhu intenziviranja suradnje i interakcije između strukovnih škola i poslodavaca u turizmu u sklopu spomenutog projekta održati će se dva „Dana otvorenih vrata“, u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, koje zajedno čine ukupno 71% smještajnih kapaciteta kampova Hrvatske.

Učenici i studenti, kao i sve zainteresirane nezaposlene osobe, tijekom obilaska kampa će od strane djelatnika pojedinih odjela dobiti uvid u strukturu, specifičnosti i potrebe rada (upoznavanje s radom na recepciji, odjelom hrane i pića, animacijom i drugima). Ova aktivnost provoditi će se u suradnji s pridruženim partnerom Maistra d.d. na području Istre, te Valamar Riviera d.d. na području Kvarnera (otok Krk).


Događaj je osmišljen radi intenziviranja suradnje i interakcije između poslodavaca u turizmu te srednjoškolskih i visokoobrazovnih institucija, kao i zainteresirane šire javnosti, budući da je aktivnost ujedno namijenjena i nezaposlenim osobama u svrhu njihova poticanja na rad u turizmu, ali i postojećim turističkim djelatnicima koji teže ka stjecanju novih znanja i iskustava.

Predstavnici kampa i odjela ljudskih potencijala povest će sudionike u stručno-edukativan obilazak radi dobivanja uvida u specifičnosti i potrebe rada u kampu, kao i samu organizacijsku strukturu te opise pojedinih radnih mjesta. Sudionici će tako iz prve ruke saznati kako izgleda rad na recepciji, u sektoru hrane i pića, domaćinstva, hortikulture i slično, pri čemu će moći dobiti odgovore na sva dodatna pitanja.

Tijekom 2023. i 2024. godine Kamping udruženje Hrvatske provelo je u sklopu istog projekta već čitav niz aktivnosti na teritoriju čitave RH, među kojima valja istaknuti gostujuća predavanja u školama i na fakultetima, upoznavanje učenika i studenata s budućim poslodavcima u sklopu 17. Kamping kongresa Hrvatske, a tu je i zasebna online sekcija u sklopu portala Camping.hr, „Razvoj karijera u kampingu – sve što trebate znati“, sve kako bi se učenike i studente dodatno motiviralo na razvoj karijera u kampingu i turizmu općenito, budući da je riječ o jednoj od najperspektivnijih grana hrvatskog gospodarstva.

Partneri projekta: Hrvatska udruga turizma, Udruga poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske, Maistra d.d., Valamar Riviera d.d., Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica grada Krka, Strukovna škola Eugena Kumičića (Rovinj), Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (Pula), Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir (Krk), Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija), Veleučilište u Šibeniku, Srednja strukovna škola Šibenik i Sveučilište u Zadru (Odjel za turizam i komunikacijske znanosti).

Pozivamo ovim putem sve zainteresirane da nam se pridruže, uz prethodnu najavu putem maila info@camping.hr, zbog same organizacije događaja.

Partneri na projektu - foto

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove