Gledaj YouTube videozapise

Kampiranje u Hrvatskoj

Rovinj

Oni "koji znaju" dali su Hrvatskoj epitet "Europska kamping destinacija broj jedan". Hrvatska posjeduje raznolik krajolik, tisuću otoka i otočića, poluotoka i zaljeva, što sve čini Hrvatsku veličanstvenom i idiličnom. Hrvatska je mjesto gdje možete provesti dane pod sunčanim plavim nebom i tople noći pod zvjezdama, zemlja kao stvorena za kampiranje. Gotovo 90% hrvatskih kampova smješteno je duž jadranske obale ili na otocima, a ostatak se nalazi u blizini rijeka i jezera.


Smještaj u kampovima

Kamp je jedan od najpopularnijih oblika smještaja u Hrvatskoj i 25% svih turističkih noćenja se ostvaruje u kampovima - kampisti su uvijek dobrodošli gosti naše obale. Danas je većina kampova u privatnom vlasništvu, što je rezultiralo u različitijom i kvalitetnijom ponudom kampova - komercijalna konkurencija je povoljna za kampiste. U novije vrijeme mogućnost smještaja u kampu isto tako obuhvaća mobilne kućice, bungalove i apartmane, kao i glamping objekte, što je dodatno podiglo razinu hrvatskog kampiranja.

Kamp Bijela Uvala

Kampiranje kao Vaš savršen odmor - gdje otići

Najrazvijenije regije u pogledu broja kampova, njihovih kapaciteta i kvaliteta usluge su Istra i Kvarner sa otocima, dok je Dalmacija najatraktivniji dio Hrvatske zbog prirode, prekrasne obale i mnoštva otoka. Većina kampova nalaze se duž obale, nadomak lijepih plaža.

Ljudi iz svih životnih sfera mogu naći svoj kamp po mjeri - od Istre do Dalmacije, od kamp parkova - velikih kamp-naselja, sa svojom dinamičnom atmosferom, do malih obiteljskih kampova gdje se kod svakog gosta poštuje individualnost i privatnost. Brojni kampovi omogućuju ugodan boravak s kućnim ljubimcima.


Opremljenost i ponuda hrvatskih kampova

Kvaliteta kampova uglavnom odgovara europskim kriterijima, dok su cijene kampiranja među povoljnijima na  Mediteranu. Isto tako treba napomenuti da je kampiranje izvan kampa zabranjeno zakonom. Što se tiče opremljenosti kampova - kampisti često mogu uživati u bazenima, igralištima, vodenim parkovima, mnogim sportovima, školi jahanje, jedrenja, surfanja, skijanja na vodi, ronjenja, planinarenja i tako dalje - Hrvatski kampovi omogućavaju mnoge od ovih sadržaja sukladno europskim standardima.

Kamp Kazela

Ponuda izvan kampova

Kampisti mogu uživati u brojnim izletima, obilasku prirodnih ljepota kao što su Kornatski arhipelag, Plitvička jezera, Nacionalni park Paklenica, Brijuni, Mljet i druge. Od kulturne baštine se među ostalima preporuča Eufrazijeva bazilika u Poreču, Arena u Puli, grad Trogir, Diocletianus palača u Splitu i povijesni grad Dubrovnik, od kojih su svi nabrojani na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine.


I na kraju zašto kampirati u Hrvatskoj ....

Za one koji vole sunce, more i mediteransku klimu i koji žele pobjeći od svakodnevnice, hrvatski kampovi su idealni. Netaknuta priroda, razumne cijene, gostoljubivost i idilična atmosfera kampa je savršen bijeg iz svakodnevnice, put za opuštanje, lijek za stres i urbani umor. Sa širokim izborom kampova, zahtjevniji kampisti mogu pronaći upravo ono što traže - kupanje u čistom i toplom moru, sunčanje u okruženju ljepote krajolika, aktivan odmor kroz sportove i druge rekreacijske aktivnosti i još mnogo toga ...

Nemojmo još zaboraviti spomenuti okuse i mirise hrvatske kuhinje, koji nude jela od plodova mora kao i gurmanske specijalitete uz pratnju vrhunskih vina.

Zašto kampirati u Hrvatskoj - saznajte više

Croatia Full Of LIfe

Hrvatski otoci

GPS koordinate

Route planner

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove