Gledaj YouTube videozapise

OK Mini Camps 2015 - detalji projekta i poziv na prijavu

Naslovnica O KUH-u OK Mini Camps projekt

OK MINI CAMPS – je program kojim Kamping udruženje Hrvatske određuje i certificira standarde kvalitete za male kampove i kampove u domaćinstvu maksimalnog kapaciteta do 200 osoba (66 smještajnih jedinica). Projekt je pokrenut 2010. godine s ciljem podizanja kvalitete malih kampovima te njihovog boljeg pozicioniranja, prepoznavanja i promidžbe na turističkom tržištu. Selekciji najboljih malih kampova posvećena je zasebna stranica u sklopu glavnog hrvatskog kamping portala Camping.hr, a nakon što je 2011. izdana prva on-line brošura malih kampova, tijekom 2012. uslijedilo je i njezino tiskano izdanje na četiri jezika koje se prezentira na sajmovima diljem Europe. Svi kampovi iz selekcije bilježe povećanu potražnju svojih kapaciteta, a dodatnim umrežavanjem očekuju se još bolji rezultati. Dugoročni cilj projekta je izgradnja brenda koji bi mogao postati novi, prepoznatljivi dio turističke ponude Hrvatske.

U prvom krugu izbora, Kamping udruženje Hrvatske dodijelilo je oznaku kvalitete OK Mini Camps vlasnicima 15 kampova diljem Hrvatske dok je u drugoj fazi ta brojka povećana na 25 malih kampova koji su u međuvremenu značajno podigli kvalitetu, ili novootvorenim kvalitetnim malim kampovima. Oznaka koja je dodijeljena kampovima predstavlja osnovni element razlikovanja u kvaliteti u odnosu na ostale male kampove, a gostima predstavlja garanciju kvalitete.

U 2015. provodi se novi krug odabira najboljih malih kampova, uz podršku Ministarstva turizma, a ako smatrate da Vaš kamp udovoljava ili nadmašuje aktualne standarde i očekivanja modernih kampista, pozivamo Vas da do 12.8.2015. ispunite prijavnicu priloženu uz dopisi i dostavite je na adresu KUH-a. Sudjelovanje u projektu je besplatno.

ISPUNITE PRIJAVNICU

Kome je namijenjen program OK Mini Camps?

Program je namijenjen svim kampovima u domaćinstvu i malim kampovima maksimalnog smještajnog kapaciteta do 200 osoba (tj. 66 smještajnih jedinica).

Koliko vlasnika kampa košta ulazak u program OK Mini Camps?

Program OK Mini Camps u je za sve vlasnike malih kampova i kampova u domaćinstvu u potpunosti besplatan (nema ulaznina, članarina i sl.). Ako u drugoj fazi projekta sudionici zajednički definiraju dodatne promidžbene aktivnosti (npr. tisak brošure, zajedničko izlaganje na sajmovima i slično), to može značiti i dodatne troškove, no oko njih se moraju usuglasiti svi sudionici.

Što možete očekivati ako udovoljite propisanim uvjetima i priključite se programu OK Mini Camps?

  • Preporuku - mi jamčimo za Vas – Kamping udruženje Hrvatske jamči za kvalitetu smještaja i usluge koja se nudi u kampovima s oznakom OK Mini Camps
  • Uspješnije oglašavanje – uz službenu oznaku (tablu) koja će biti istaknuta na ulazu u Vaš kamp, oznaku kvalitete možete uvrstiti u vlastite promidžbene materijale i na internet stranice. Osim toga, Kamping udruženje Hrvatske uvrstiti će sve kampove s oznakom OK Mini Camps u svoje raspoložive kanale promocije
  • Veću popunjenost kapaciteta – prema dosadašnjim pokazateljima, sudjelovanje u promidžbenim aktivnostima Kamping udruženja Hrvatske u pravilu je rezultiralo većim brojem upita individualnih gostiju, ali i boljim pozicioniranjem na tržištu
  • Smjernice za ulaganja – Kamping udruženje Hrvatske, u svojstvu logističke podrške vlasnicima kampovima, pružiti će svoju stručnu pomoć u usmjeravanju daljnjih ulaganja u unapređenje kvalitete
  • Razmjenu iskustva s ostalim vlasnicima kampova
  • Popratni efekti: gosti bolje platežne moći, zadovoljniji gosti, dulja i uspješnija sezonu, itd.

Tko se može prijaviti za ulazak u ovaj program?

Za program OK Mini Camps mogu konkurirati svi registrirani mali kampovi ili kampovi u domaćinstvu koji zadovoljavaju uvjete određene standardima (nakon preliminarnog kruga prijava, kampovima će biti dostavljeni detaljni upitnici).

Kakve obveze ima vlasnik kampa čiji kamp nosi oznaku OK Mini Camps?

Vlasnik kampa koji nosi oznaku OK Mini Camps dužan je zadržati kvalitetu smještaja zahvaljujući kojoj je njegovom kampu dodijeljena oznaka kvalitete OK Mini Camps. Kamping udruženje Hrvatske zadržava pravo mijenjati, nadopunjavati i usklađivati postojeće uvjete (standarde) za OK Mini Camps.

Postupak prijave za program OK Mini Camps?

Da bi Vaš kamp konkurirao za dodjelu certifikata OK Mini Camps potrebno je da isti ispunjava osnovne uvjete i propisane standarde. Ako smatrate da Vaš kamp nudi visoku razinu usluge primjerenu današnjim očekivanjima kampista, popunite prijavnicu u prilogu ovog dopisa te, uz pripadajuću dokumentaciju poštom pošaljite na adresu navedenu na prijavnici. Nakon prijave, kontaktirat će Vas predstavnik Kamping udruženja Hrvatske te će Vas uputi u daljnje korake.

***U izbor ulaze sve prijavnice pristigle na adresu KUH-a zaključno s datumom 12.8.2015.***

 

ISPUNITE PRIJAVNICU

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove