Gledaj YouTube videozapise

ADAC Camping Awards 2024

Pobjednici ovogodišnjeg ADAC Camping Awards 2024 proglašeni su na PiNCAMP gali, koja se održala u petak 12. siječnja, u Stuttgartu. Ove godine bile su prisutne četiri kategorije ocjenjivanja, i to:

  • održivost i ekološka svijest,
  • inovacija i napredak,
  • demografske promjene i pristupačnost te
  • ADAC Camping Booking.

Da je borba za nagradu bila žestoka potvrđuje broj pristiglih nominacija, naime, njih preko stotinu, a direktor PiNCAMP-a, gospodin Uwe Frers ističe sljedeće: "Ova je nagrada jednako važna za industriju kampiranja kao što su Oscari važni za filmsku industriju. Nagradom ADAC Camping Awards odajemo počast trendseterima europske industrije kampiranja." Dobitnici su izabrani od strane međunarodne komisije koju sačinjava 44 stručnjaka iz kamping industrije.

Hrvatski kamp odnio pobjedu nad nominiranim Austrijancima i Nizozemcima

Pobjednik kategorije "ADAC Camping Booking" je kamp Čikat, koji se nalazi na otoku Lošinju. Čikat predstavlja vrhunski primjer uspješne digitalne transformacije u kamping industriji. Jedan je od prvih kampova u Hrvatskoj koji je predstavio mogućnost online rezervacije i bukiranja određene parcele ili kamp mjesta. Gostu nudi mogućnost istraživanja, odabira i rezervacije željene parcele ili smještaja online.

U ovoj kategoriji nominirani su bili i kampovi Camping Seeblick Toni (Austrija) i Holiday Park Beerze Bulten (Nizozemska).

ADAC Camping Awards 2024

Ostali dobitnici i ulazak u Hall of Fame („Kuću slavnih“)

  • Pobjednik u kategoriji "održivost i ekološka svijest": Fornella Camping & Wellness Family Resort (Italija)
  • Pobjednik u kategoriji "inovacija i napredak": Caravanpark Sexten (Italija)
  • Pobjednik u kategoriji "demografske promjene i pristupačnost": Camping de Wildhoeve (Nizozemska)

Vrhunac ceremonije obilježen je ulaskom gospodina Marca Knöpfle-a u Hall of Fame („Kuću slavnih“). Kako ističe gospodin Frers: "Marco Knöpfle je postavio standarde osnivanjem inicijative mreže ECOCAMPING. Danas njegova udruga broji više od 200 kampova članova diljem Europe. Njegova inicijativa promiče zaštitu okoliša i očuvanje prirode, sigurnost i kvalitetu u europskoj industriji kampiranja.“


Proglašenje pobjednika ADAC Camping Awards 2024. predstavila je tvrtka CrippaConcept. CrippaConcept najveći je proizvođač mobilnih kućica i lodge šatora u Italiji i službeni partner PiNCAMP Camping Gala.

ADAC Camping Awards 2024

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove