Gledaj YouTube videozapise

Okončan kongres hrvatskog kampinga

17. kamping kongres Hrvatske

U Vodicama je 16.11.2023. uspješno okončano još jedno izdanje kongresa hrvatskog kampinga, 17. po redu! Dojmovi se polako sliježu te s odmakom od nekoliko dana možemo ustvrditi da je i ovogodišnje izdanje kongresa potvrdilo svoj status najvažnijeg okupljanja kamping struke u Hrvatskoj, što je prepoznato i izvan naših granica. Za to je svakako zaslužan pomno razrađeni stručni dio događanja s aktualnim predavanjima i okruglim stolovima, ali ništa manje značajna nisu ni popratna događanja koja ključnim dionicima hrvatskog kamping sektora, i turizma općenito, omogućavaju kvalitetnu razmjenu iskustava u poticajnom i opuštenom ozračju.

Svjedoči tome gotovo 400 sudionika iz zemlje i inozemstva, kao i uvaženi govornici poput Alberta Granzotta, predsjednika Kamping udruženja Italije (FAITA), Uwe Frersa direktora ADAC- Pincampa, Warda Winjgaerta, predstavnika francusko-španjolsko-portugalske grupacije Yelloh!Villagea, Niels Fasena iz Campingvisiona, kao i direktora hrvatskih turističkih zajednica u Poljskoj i Češkoj te ostalih.

17. kongres hotel Olympia, Vodice

Događaj je bio svojevrsna točka na „i“ još jedne rekordne kamping sezone, a bogati program i zanimljiva predavanja omogućili su sudionicima da iz prve ruke čuju promišljanja i najave za nadolazeće razdoblje, koje zasigurno nosi brojne izazove, ali i brojne prilike. Generalni zaključak ovogodišnjeg izdanja kongresa sadržan je u izjavi Veljka Ostojića, direktora Hrvatske udruge turizma i predsjednika Izvršnog odbora KUH-a: „Kamping je sve snažniji segment naše turističke ponude i nužno je osigurati kontinuitet ulaganja u njegovu kvalitetu. I ove godine se i u kampingu potvrdio trend koji je dodatno ojačao u pandemijskim godinama, a to je da najbolje rezultate ostvaruju objekti u koje se kontinuirano investira. Sljedeća godina će biti još izazovnija od ove, jer se očekuju daljnji gospodarski izazovi na našim najznačajnijim emitivnim tržištima, ali i agresivna konkurencija mediteranskih destinacija. Tim će važnije gostima biti osigurati primjerenu kvalitetu za novac, i kroz kvalitetu objekata i kroz uslugu, za koju moramo na vrijeme osigurati dovoljan broj i dovoljno kvalitetne radne snage”.

Uz puno korisnih predavanja, trodnevni je kongres popraćen bogatom ponudom domaćih i inozemnih proizvođača glamping šatora i mobilnih kućica, te prateće opreme i usluga za kamping industriju, poput tvrtki Crippaconcept, Adria Dom, CR Abitare, Nord Mobil, European Camping Group i brojnih drugih.

Uspjeh ovogodišnjeg eventa poslužit će kao dodatna motivacija za pripremu nadolazećeg, nadamo se još boljeg, zanimljivijeg i zabavnijeg 18. kongresa hrvatskog kampinga. Pripreme su već započele!

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove