Održan 1. radni sastanak partnera projekta „Turistički sektor i uloga socijalnog dijaloga"

U petak, 12. listopada 2018. godine, u hotelu Westin Zagreb, održan je 1. radni sastanak partnera na projektu "Turistički sektor i uloga socijalnog dijaloga".

Jačanje socijalnog dijaloga - 1. radni sastanak - fotografija

Riječ je o projektu u potpunosti financiranim od Europske unije, pod okriljem Europskog socijalnog fonda (ESF) i operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje 2014. – 2020., Jačanje socijalnog dijaloga – faza III“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.433.468,38 Kuna, a sredstva su u potpunosti bespovratna.

Uz nositelja projekta, Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH), sastanku je prisustvovalo 5 partnera projekta, redom vodećih udruga iz turističkog sektora: Udruga poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Hrvatski ferijalni i hostelski savez (HFHS), Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela (OMH) te Kamping udruženje Hrvatske (KUH).

Na sastanku su partneri predstavili strateške ciljeve i pokazatelje učinka projekta, financijski okvir, vremenski okvir i doseg projekta te iduće korake u projektu. Projekt će se odvijati tijekom sljedećih 18 mjeseci, a početni je radni sastanak poslužio za definiranje glavnih odrednica projekta, budući da je riječ o kompleksnom projektu koji će iznjedriti komunikacijske alate za jačanje vještina djelatnika partnera. Radionice komunikacijskih vještina provodit će se pod mentorstvom priznatih stručnjaka iz oblasti komunikacije i turizma, a po završetku radionica svi će polaznici zaprimiti uvjerenje o kvalifikaciji „Specijalist za socijalni dijalog“.

Navedeno će, u konačnici, rezultirati unificiranim glasom socijalnih partnera, poslodavaca i struke, što će dodatno pridonijeti zajedništvu unutar turističkog sektora.

Više informacija o projektu: www.strukturnifondovi.hr; www.esf.hr

Lenta europski strukturni i investicijski fondovi

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove