15. Kongres hrvatskog kampinga

 
Partneri projekta:
Hrvatska turistička zajednica logotip
Ministarstvo turizma i sporta - logo
 
15. kamping kongres Hrvatske

Najznačajniji godišnji skup hrvatskog kampinga, povezanih institucija i djelatnosti te svih ljubitelja i prijatelja kampinga, održava se u terminu 8. - 10. prosinca 2021. u Termama Tuhelj.

Kongres hrvatskog kampinga, u organizaciji Kamping udruženja Hrvatske (KUH), održava se ove godine već 15. godinu zaredom.

Kongres će se organizirati u skladu sa propisanim protuepidemijskim mjerama, a sudjelovanje je moguće isključivo uz predočenje važeće EU digitalne Covid potvrde i osobne iskaznice.

Za sudionike koji nemaju Covid potvrdu, organizirati će se brzo testiranje u sklopu hotela te upis u Covid potvrdu , po cijeni od 90,00 kn (trošak snosi sudionik direktno). Svi zainteresirani moraju se obavezno prijaviti putem jednog od sljedećih linkova, a posebno obratite pažnju na činjenicu da se testiranja provode isključivo u točno određenim terminima:

Ne propustite ovogodišnje izdanje Kamping kongresa Hrvatske, vidimo se uživo!

Rezervirajte termin 8.12. - 10.12.2021. za sudjelovanje na 15. Kongresu hrvatskog kampinga, budući da će se organizator, Kamping udruženje Hrvatske, još jednom potruditi da kroz stručna predavanja i panel rasprave još jednom opravda reputaciju centralnog mjesta razmjene znanja i iskustva hrvatskog kamping sektora.

Na kongresu neće manjkati raznovrsnih panel rasprava i predavanja od strane domaćih i stranih poznavatelja kamping sektora, a sudionici će imati mogućnost uvida u najnovije trendove, ponudu opreme i usluga u kampingu, druženja s poznanicima i stručnjacima u sektoru, i još mnogo toga!

Kongres prezentacija fotografija

Dobrodošli na hrvatske dane kampinga!

Od samog početka, Kongres hrvatskog kampinga, u organizaciji KUH-a, nametnuo se kao centralni skup razmjene znanja i iskustava, edukacije i susreta predstavnika hrvatskog kamping sektora i povezanih djelatnosti.

Od prvog kongresa, održanog 2007. godine, pa do prošlogodišnjeg 14. Kongresa hrvatskog kampinga, po prvi puta održanog u online formatu, ukupno je oko 3.500 sudionika dobilo priliku razmijeniti iskustva i upoznati se, sagledati razvojne trendove i brojke europskog i hrvatskog kampinga, upoznati alate i načine promocije, raspravljati o politici cijena i kvaliteti, upoznati i dogovoriti suradnju s direktorima predstavništava HTZ-a s nekih od najjačih emitivnih tržišta, razgovarati s inozemnim i domaćim stručnjacima u kampingu, oglašavanju i povezanim djelatnostima, dobiti poticaj i nove ideje vezano uz poboljšanje kvalitete i prilagodbu očekivanjima gostiju kampova (glamping, mobilne kućice, vodeni parkovi, kvaliteta i raznovrsnost usluga, itd.), vidjeti najnovije inovativne modele mobilnih kućica, kao i ostalu najraznovrsniju opremu za kampove.

Međutim, ne manje važno, svake se godine velika pažnja posvećuje i raspravi oko razvojnih pitanja kamping sektora u Hrvatskoj, problematici i izazovima razvoja te podizanju opće razine konkurentnosti hrvatskog kamping sektora.

U sklopu kongresa, ujedno će se najboljim kampovima dodijeliti posebna priznanja za kvalitetu kampova Croatia's Best Campsites, OK mini camps, Village4All te slovensko priznanje za kvalitetu kampova Naj Kamp Adria 2021.

Protekle će dvije godine ostati zapamćene kao neke od najizazovnijih do sada, kako za kamping sektor, tako i za društvo općenito. Međutim, upravo nas trenutna situacija navodi na to da nadolazeću 2022. godinu i njenu kamping sezonu dočekamo još spremniji, u nadi da ćemo je, kao i mnoge prethodne, pamtiti po pozitivnom. Kongres se, nakon prošlogodišnjeg online izdanja, ove godine vraća u svoj klasičan format i druženje uživo, naravno, uz strogu primjenu svih epidemioloških preporuka. KUH je za sve sudionike pripremio, vjerujemo, vrlo interesantne i aktualne teme čije detalje možete pogledati u nastavku.

U slučaju neodržavanja kongresa zbog epidemiološke situacije, prijavljenim sudionicima bit će vraćene uplaćene kotizacije.

OTVORENE PRIJAVE - Prijavite se već danas!

Na kongresu očekujemo predstavnike kamping industrije iz naše zemlje i inozemstva, vlasnike i predstavnike kampova, javnog sektora i drugih gospodarskih te strukovnih udruženja u Hrvatskoj, kao i predstavnike proizvođača i ponuđača najraznovrsnije kamping opreme i usluga.

Prijavite se putem linkova u nastavku, a molimo Vas da obratite pažnju da je uz "Prijavu na kongres", tj. kotizaciju, potrebno odvojeno rezervirati i smještaj putem linka "Rezervacija smještaja":

 • Prijava na kongres (prijava na kongres i uplata kotizacije obavezni su za sve sudionike)
 • Kotizacija uključuje:
  - 8.12. - 10.12. sudjelovanje na kongresu, kavu i osvježenje tijekom stanki
  - 9.12. radni ručak i večeru (glavni dan kongresa)
  - za osobe koje nisu na smještaju, nadoplata za večeru 8.12. i/ili ručak 10.12. iznosi 90,00 kn po obroku (plaćanje direktno na recepciji hotela)
   
 • Rezervacija smještaja (kongresni paket)
 • Kongresni paket uključuje:
  - noćenje i obroke tijekom trajanja kongresa, počevši od večere 8.12. i završno s doručkom 10.12. (vrijedi za dva noćenja), neograničeno korištenje hotelskog bazena, bazenskog kompleksa i fitnessa te besplatan parking i Wi-Fi.

  Za sve smo sudionike kongresa osigurali povlaštene cijene smještaja tijekom vikenda nakon kongresa (pet. 10.12. - ned. 12.12.2021.)

  S obzirom na ograničeni broj soba, molimo Vas da smještaj rezervirate što ranije - rezervacija smještaja moguća je najkasnije do 30.11.2021., uz napomenu da će se, zbog važećih epidemioloških mjera i propisanog DISTANCIRANJA U KONGRESNIM dvoranama, primijenjivati sljedeći protokol:

  • Glavna kongresna dvorana puniti će se redoslijedom ulaska sudionika kongresa do maksimalno 100 osoba

  • Nakon toga, dodatnih 70 sudionika kongres će moći pratiti u sporednoj kongresnoj dvorani, gdje će biti organiziran direktni video i audio prijenos svih predavanja i okruglih stolova

  • Ukoliko se dvije prethodno navedene dvorane napune do maksimalno 170 sudionika, ostali sudionici će predavanja i panele moći pratiti u lobbiju hotela na posebnom ekranu (velikoj televiziji).

Pozivamo Vas da putem gornjih linkova potvrdite dolazak i rezervirate svoje mjesto čim prije, te time postanete dijelom velike kamping obitelji koja će se okupiti u Termama Tuhelj, od 8.12. do 10.12. ove godine.

Detaljan program kongresa očekujte uskoro, a od potvrđenih predavanja i panel rasprava najavljujemo:


Kamping sezona 2021. u Hrvatskoj i Europi – kratki pregled

- Neven Ivandić, Institut za turizam

Dugoročni tržišni trendovi na strani ponude i potražnje u kampingu

- Uwe Frers, Pincamp - ADAC Camping

Predstoji li kampingu novi investicijski/proizvodni ciklus

- Ramon van Reine, ACSI

Koliko je kriza pomogla još bržem razvoju i otkrivanju punog potencijala hrvatskog i europskog kampinga?

- Veljko Ostojić, KUH / HUT
- Robert Pende, Uprava za razvoj poduzetništva, investicije i konkurentnost turističkoga gospodarstva / Slavko Štefičar, Uprava za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije (MINTS)
- Ramon van Reine, ACSI
- Uwe Frers, Pincamp - ADAC Camping

Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026.; program i mogućnosti s naglaskom na kamping sektor

- Robert Pende / Slavko Štefičar, Ministarstvo turizma i sporta

Digitalna transformacija i digitalizacija…znamo li uopće što je to ili nam priča staje na tome da smo kupili novi softver?

- Goran Mrvoš, Infosit
- Vlaho Mihač, Phobs
- Alen Salamun, Gaveia
- Ilija Brajković, Kontra

Praktične mogućnosti financiranja kroz EU fondove u narednom razdoblju

- Bojan Vrančić, 4Consulting

Zimski (cjelogodišnji) rad kampova – specifičnosti i preporuke

- Adriano Ukušić, Kamp Polidor
- Anja Kandrač, Camping Plitvice
- Sanja Bošnjak, Kamp Stobreč Split
- Klemen Hren, Avtokampi

Doseg prema mlađoj publici kroz video sadržaje korištenjem Tik-Toka i Instagram Reelsa

- Martina Zadravec, KG Media
- Ferdinando Iustini, Camping.it

Češka kao tržište visokog potencijala za hrvatski kamping

- Dubravko Miholić, HTZ - Češka

Rezultati obilaska i preporuke za poboljšanje dostupnosti na selekciji hrvatskih kampova

- KUH

Predstavljanje guidelinessa za dostupnost u kampovima

- Roberto Vitali, Village4All

Promocija u Hrvatskoj i povećanje udjela domaćih gostiju – što može UKH (Udruga kampista Hrvatske) napraviti za kampove?

- Zoran Galić, Udruga kampista Hrvatske

Elektromobilnost u kampingu: mogućnosti i rizici te kako odabrati pravi razvojni put

- Martin Rolletschek, Ecocamping

Campmaster – stvaranje nove generacije kamping menadžera budućnosti

- Josipa Cvelić Bonifačić, FTHM Opatija

Ecocamping: radionica i susreti s kampovima članovima i ostalim zainteresiranim kampovima

- Ecocamping

Village for all (V4A): radionica i susreti s kampovima članovima i ostalim zainteresiranim kampovima

- V4A

(popis predavača podložan je izmjenama i dopunama)

...VIDIMO SE USKORO NA 15. KAMPING KONGRESU HRVATSKE!Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove