Gledaj YouTube videozapise

Oznaka EU Ecolabel za smještaj prvi put dodijeljena hrvatskim kampovima!

Ove godine čak šest kampova u vlasništvu Valamar grupacije postalo je ponosnim nositeljem prestižne oznake EU Ecolabel za turistički smještaj!

Valamar EU Ecolabel

U Istri:

Na otoku Krku:

Valamarovi kampovi tako su postali prvi smještajni objekti u Hrvatskoj s ovom prestižnom eko oznakom!

Zaštitom okoliša i prirode u kojoj se nalaze, korištenjem obnovljivih izvora energije, racionalnim trošenjem vode i upravljanjem otpadnim vodama, te smanjenjem otpada i njegovim upravljanjem, osigurana im je bolja prepoznatljivost i konkurentnost na turističkom tržištu koje sve više traži i prepoznaje zelene i odgovorne proizvode i usluge.


Oznaka EU Ecolabel promiče ekološku izvrsnost, fokusira se na okolišnu održivost, a gostima pomaže pri identifikaciji usluga i proizvoda koji u svim svojim fazama, od pripreme, pa sve do konačnog korištenja i odlaganja, imaju smanjen utjecaj na okoliš. Oznaka se dodjeljuje proizvodima i uslugama koji zadovoljavaju zadane kriterije usuglašene od strane nevladinih organizacija, znanstvenika i ostalih zainteresiranih strana. Proizvode i usluge s oznakom EU Ecolabel u konačnici prosuđuju neovisni stručnjaci, kako bi na taj način bili osigurani i zadovoljeni visoki standardi zaštite okoliša.

"Zeleni Valamar" jedan od ukupno devet programa društveno odgovornog poslovanja turističke kompanije Valamar Riviera. Putem njega kompanija provodi različite inicijative usmjerene ka zaštiti okoliša, kao i projekte energetske učinkovitosti, kako u svome redovnom poslovanju, tako i u okviru edukacije svojih gostiju, zaposlenika i lokalne zajednice u kojoj djeluje.

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove