Kamping destinacije u Istri

Destinacije u regijama:    Istra    Kvarner    Lika-Senj    Unutrašnjost    Zadar    Šibenik    Split    Dubrovnik

 • Baderna

  Naselje Baderna smješteno je u blizini grada Poreča, turističke destinacije s bogatom turističkom ponudom, od kojeg je udaljeno 13 km.

  Razvoj turizma osjeća se i na području ovog naselja obzirom da je smješteno na raskrižju glavnih prometnica koje vode prema Trstu i Rijeci. Posjetiteljima se nudi prilika kušati maslinova ulja ovog kraja.


 • Bale

  Smješten na polovici puta između Rovinja i Vodnjana, Bale je tipičan istarski gradić udaljen svega 5 km od mora, a njegove kamene kuće daju mu poseban šarm.

  Njegove romantične uličice vode do mnogih povijesnih spomenika, uključujući i veličanstveni arhitektonski kompleks, dvorac Soardo-Bembo. Obala u blizini grada duga je 9 km, a na njoj se mogu pronaći i otisci dinosaura. Grad Pula udaljen je svega 20 km.


 • Banjole

  Oduvijek povezan s morem i ribarstvom, gradić Banjole smjestio se 10-tak km od grada Pule, a danas se u njemu mogu pronaći neki od najboljih ribljih restorana u Istri.

  Osim vrhunske gastronomske ponude, u Banjolama se na svakom koraku može pronaći dašak Mediterana, od mirisnog zelenila do zaštićenih uvala i atraktivnih morskih dubina.


 • Barban

  Gradić Barban smjestio se nadomak istočne obale Istre, na samo 30-tak kilometara udaljenosti od antičkog grada Pule. Nadaleko je poznat po manifestaciji Trka na prstenac, viteškoj igri koja se jednom godišnje odvija u mjesecu kolovozu.

  Odiše istinskim duhom istarskog poluotoka, tu se gosti mogu upoznati s bogatom kulturom i tradicijom Istre, počevši od povijesnih spomenika i znamenitosti, pa sve do nematerijalne baštine poput narodne glazbe i plesa, čakavskog govora i sl.


 • Brijuni - nacionalni park

  Smješten na jugozapadnoj obali Istre, Nacionalni park Brijuni obuhvaća područje koje nastanjuje mnoštvo različitih vrsta životinja, uključujući jelene te razne vrste ptica.

  Na području nacionalnog parka mogu se pronaći brojna arheološka nalazišta od povijesne i kulturne važnosti. Odredište je kongresnog turizma, a ljubitelji golfa ovdje će pronaći nadasve jedinstven teren za golf.


 • Brtonigla

  Prepoznatljivo, između ostalog, i kao mjesto vrhunskih vina i maslinovih ulja, Brtonigla je naselje smješteno u sjeverozapadnoj Istri koje svakako treba posjetiti.

  Tu, desetak kilometara od obale, pronaći ćete prekrasan krajolik u kojem se posebno ističe prirodni fenomen špilja Mramornica, dragulj istarskog podzemlja. Zabava je zajamčena u obližnjem vodenom parku Istralandia.


 • Buje

  Na sjeverozapadnom dijelu Istre, na 13 km od mora, smjestio se grad Buje. Starogradska jezgra, kojom dominiraju dva zvonika, nalazi se na 222 metara visokom brežuljku s kojeg se pruža pogled na nepregledne blage visoravni istarskog poluotoka.

  Brojne vinske ceste i ceste maslinovog ulja u okolici pitoresknog grada Buja privući će sve ljubitelje vrhunskih vina i istarskih gastronomskih delicija, a atraktivne biciklističke staze, od kojih je zasigurno najpoznatija staza Parenzana, ispuniti će svaki odmor jedinstvenim doživljajima i iskustvima.


 • Fažana

  Naselje Fažana smjestilo se oko 8 km od grada Pule i njegovih brojnih povijesnih spomenika. Ljepotu ovog drevnog ribarskog mjesta opisao je i talijanski pjesnik Pier Paolo Pasolini.

  Spada među najatraktivnije turističke destinacije južnog dijela istarskog poluotoka, a smješteno je na obali mora nasuprot koje se nalazi Nacionalni park Brijuni, do kojega je iz Fažane moguće stići brodom.


 • Funtana

  Naselje Funtana smješteno je u blizini Poreča i Vrsara, a od većine najvažnijih europskih središta udaljeno je samo nekoliko sati vožnje automobilom.

  Osim povoljnog geografskog položaja, razvoju turizma pridonijela je i bogata gastronomska ponuda, posebice ribljih specijaliteta. Funtana je idealno polazište za istraživanje brojnih atraktivnih odredišta istarskog poluotoka.


 • Galižana

  Naselje Galižana nalazi se 5 km sjeverno od Pule, najvećeg istarskog grada. Administrativno, naselje je sastavni dio grada Vodnjana.

  Poznata kao jedno od najstarijih naselja u Istri, Galižana je također i turističko mjesto, čija se tradicija može upoznati tijekom ljetnih mjeseci u vrijeme održavanja raznih zabavnih programa obogaćenih lokalnim folklorom i gastronomskom ponudom.


 • Koromačno

  Koromačno je obalno naselje smješteno na jugoistočnom dijelu Istre. Nalazi se oko 17 km od grada Labina, njemu najbližeg urbanog središta.

  Mjesta za kampiranje uronjena su u zelenilo poluotoka Ubas. Na manje od 10 km od ovog dijela istočne Istre nalazi se Skitača, atraktivno planinarsko odredište čiji se vrh nalazi na oko 500 metara nadmorske visine.


 • Krnica

  Okruženo šumama, pašnjacima i vinogradima, naselje Krnica smjestilo se uz istočnu obalu Istre, oko 25 km od najvećeg grada na poluotoku, Pule.

  Krnica je dio općine Marčana, dok je Luka Krnica njen obalni produžetak, gdje se mogu kušati specijaliteti spravljeni od svježe ulovljenih škampa i riba. U blizini se nalazi nekoliko slikovitih sela, uključujući i Rakalj.


 • Labin

  Uz luku Rabac, gradić Labin jedno je od najvažnijih turističkih odredišta istočne obale istarskog poluotoka.

  Ovaj povijesni grad, prožet tragovima ostataka Mletačke Republike, nalazi se na polovici puta između Opatije i Pule, od koje ga dijeli 45 km. Labin je također poznat po svojoj rudarskoj prošlosti, čiji je prikaz izložen u gradskom Narodnom muzeju.


 • Ližnjan

  Naselje Ližnjan nalazi se na južnom dijelu Istre, okruženo mediteranskim raslinjem, a krasi ga pogled na kvarnerski zaljev.

  Od grada Pule dijeli ga oko 10 km, a svojim posjetiteljima nudi priliku da provedu pravi mediteranski odmor obogaćen s programima jahanja u jednom od obližnjih konjičkih klubova.


 • Medulin

  Nekad ribarsko selo, Medulin je danas moderno turističko naselje koje je od najvećeg istarskog grada, Pule, udaljeno samo 10 km.

  Medulin je odredište za obitelji s djecom koja bezbrižno mogu uživati na pješčanoj plaži Bijeca. Ljubitelji naturizma ovdje će također pronaći željeni smještaj. Turistima se nudi mogućnost odlaska na pecanje s lokalnim ribarima.


 • Motovun

  Bijeli tartuf nije jedino bogatstvo Motovuna, gradića u sjevernoj Istri, smještenog 20 km od mora, u blizini Buzeta i granice sa Slovenijom.

  Motovun je poznat i po filmskom festivalu koji se održava u mjesecu srpnju. Podnožjem ovog srednjovjekovnog gradića teče najduža rijeka u Istri, Mirna (53 km). Po bivšoj željezničkoj pruzi Parenzani danas se voze razne biciklističke utrke i ture.


 • Novigrad (Istra)

  Nekoć malo ribarsko mjesto, Novigrad je danas poznato turističko odredište smješteno na sjeverozapadnoj obali istarskog poluotoka.

  Omiljeno je odredište ljubitelja kampiranja, smješteno 25 km od granice sa Slovenijom. Poznato kao "rodno mjesto" istarskog sashimija, sirove ribe čija je receptura inspirirana onom japanskom, nalazi se u blizini prvog vodenog parka u Istri, Istralandije.


 • Pazin

  Pazin je grad u samom središtu istre i sjedište istarske županije. Zahvaljujući svojoj poziciji, nalazi se na 30-ak kilometara od svih većih turističkih mjesta na obali.

  Ovaj povijesni grad poznat je po Pazinskom kaštelu, srednjovjekovnoj utvrdi koja se nalazi iznad Pazinske jame, još jedne lokalne atrakcije iznad koje se avanturisti mogu iskusiti i u atraktivnoj vožnji zip-lineom.


 • Poreč

  Kao jedno od najposjećenijih hrvatskih kamping odredišta, grad Poreč poznat je i po svojim mozaicima i Eufrazijevoj bazilici iz 5. stoljeća. Od grada Trsta udaljen je 77 km.

  Među događajima koji se odvijaju u ovome dijelu zapadne obale Istre posebno se ističe Giostra, povijesni festival kojim se dočarava život iz doba baroka, a koji ujedno prožima i staru gradsku jezgru. U blizini Poreča nalazi se nekoliko špilji otvorenih za posjete.


 • Premantura

  Naselje Premantura smješteno je na samo 10 km udaljenosti od najvećeg istarskog grada, Pule, na krajnjem jugu Istre, okruženo prirodom iznimne ljepote.

  Južno od naselja nalazi se zaštićeni prirodni krajobraz, Rt Kamenjak, dug 9,5 km i širok 1,5 km, s ukupno 30 km razvedenog obalnog pojasa. Među 530 vrsta biljaka, ovdje raste 20 vrsta orhideja, među kojima i 5 endemskih.


 • Pula

  Pula je najveći istarski grad, smješten na krajnjem južnom dijelu Istre. Poznat je po brojnim rimskim spomenicima, posebice po jednom od najbolje očuvanih amfiteatara na svijetu.

  Nekoć mjesto u kojem su se održavale gladijatorske borbe, danas je pulski amfiteatar pretvoren u pozornicu koja ugošćuje brojna kulturna događanja, uključujući i Pulski filmski festival. Šetajući ulicama ovog grada uočiti se mogu brojni gradski perivoji i vrtovi.


 • Rabac

  Smješteno na istočnoj obali Istre, naselje Rabac svojim atraktivnim šljunčanim plažama privuklo je, sredinom prošloga stoljeća, prve ljubitelje kampiranja.

  Počeci turizma sežu još u 19. stoljeće. Danas je turistička ponuda Rapca povezana s onom obližnjeg grada Labina, do čije se starogradske jezgre, smještene na nadmorskoj visini od 236 m, može stići šumskom stazom koja započinje u blizini lokalnog kampa.


 • Rovinj

  Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, ali i na europskoj i svjetskoj razini, grad Rovinj nosi titulu najromantičnijeg mjesta na Mediteranu.

  Pored arhitekture, ono što privlači sve veći broj turista u ovaj zapadni dio Istre također su i razna događanja koja se održavaju tijekom cijele godine, uključujući i izložbu na otvorenom Grisia. Ne propustite izlete brodom na obližnje otoke.


 • Savudrija

  Naselje Savudrija najzapadnija je točka Hrvatske, prva turistička destinacija na koju se nailazi nakon prelaska granice iz Slovenije u Hrvatsku, u pravcu Istre.

  Prepoznatljivo je po njegovom svjetioniku iz 1818. godine. Ovaj najstariji svjetionik na Jadranu uređen je i za prihvat turista. Ono što posebno privlači veliki broj turista u ovaj dio zapadne obale Istre jesu biciklističke staze i tradicionalna istarska kuhinja.


 • Sv. Marina

  Smješteno na istočnoj obali Istre, 15 km jugoistočno od grada Labina, naselje Sv. Marina nalazi se na malom poluotoku prekrivenom maslinama na kojem se nalazi i crkva.

  Mjesto je ponosno na svoj kamp u kojem se nalazi ronilački centar, proglašen jednim od najboljih ronilačkih centara na Mediteranu. Posjet gradu Labinu pružiti će uvid u prošlost ovog istočnog dijela istarskog poluotoka.


 • Sveti Lovreč

  Kao jedan od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih utvrđenih gradova na istarskome poluotoku, Sveti Lovreč smjestio se u neposrednom zaleđu povijesnog grada Poreča i ribarskog mjesta Vrsara.

  Ovaj muzej na otvorenome upečatljiv je po svojem zvoniku u obliku kule koja dominira nad čitavim gradićem, a jedna od manifestacija kojom se grad izrazito ponosi jest vrlo živopisno uprizorenje živih jaslica za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.


 • Tar - Vabriga

  Poznato kao mjesto na kojem se uzgajaju masline od kojih se dobiva najbolje maslinovo ulje u Europi, područje općine Tar-Vabriga nalazi se 10 km od Poreča i 55 km od Trsta.

  Ekstra djevičansko maslinovo ulje, čija je kvaliteta potvrđena i od strane FAO-a, može se pronaći u mnogim kulinarskim specijalitetima ovog dijela zapadne Istre, ali i u lokalnom eko-muzeju. Popularno je odredište za ljubitelje kampiranja.


 • Tinjan

  Tinjan, smješten duboko u zaleđu grada Poreča, gradić je u kojemu se na svakom koraku osjeća iskonska tradicija, običaji i kultura poluotoka Istre.

  Kao atraktivna ruralna turistička destinacija s više desetaka luksuznih objekata za iznajmljivanje, prvenstveno kuća za odmor, Tinjan svoje goste privlači i sada već tradicionalnim, iznimno dobro posjećenim internacionalnim sajmom pršuta koji se svaki godine odvija u mjesecu listopadu.


 • Umag

  Kao jedan od prvih gradova na sjeveru Istre u koji se stiže nakon prelaska granice sa Slovenijom, Umag je dobar uvod u ono što Istra nudi tijekom cijele godine.

  Mnogi njegovi smještajni objekti, poznati po svojoj visokoj kvaliteti, smješteni su duž 45 km duge obale. Umag je poznat po ATP međunarodnom teniskom turniru koji se održava u srpnju, a koji uključuje i različita događanja kojima prisustvuju broje poznate osobe.


 • Višnjan

  Smješteno na brežuljku u zapadnoj Istri, naselje Višnjan dio je poreštine, područja u sastavu grada Poreča od kojeg je udaljeno 12 km. Poznato je po svojoj zvjezdarnici.

  Uz zvjezdarnicu, koja se nalazi u mjestu Tićan, 3 km od Višnjana, prolazi biciklistička staza, tzv. Zvjezdana staza, duga 25 km. Aktraktivna je i 3 km duga pješačka staza, tzv. Botanička staza. Među događanjima se izdvaja ljetni festival AstroFest.


 • Vodnjan

  Smješteno u jugozapadnoj Istri, gradić Vodnjan nalazi se oko 12 km od Pule, najvećeg grada u Istri. Ovo mjesto sinonim je za visokokvalitetno maslinovo ulje.

  Zahvaljujući tradicionalnoj manifestaciji u studenom, kojom se u predstavljaju brojna mlada ekstra djevičanska maslinova ulja, Vodnjan je postao poznato kulinarsko odredište i važan centar maslinarstva. U crkvi Sv. Blaža izložena su mumificirana tijela nekoliko svetaca.


 • Vrsar

  Gradić Vrsar nalazi se na zapadnoj obali Istre, 10 km udaljen od grada Poreča. Poznat je po Giacomu Casanovi koji ga je u 18. stoljeću posjetio u dva navrata.

  Poznati talijanski ljubavnik o svojim je posjetima Vrsaru pisao u svojim memoarima, a upravo se iz tog razloga u Vrsaru danas održava festival ljubavi i erotike Casanovafest. Vrsar je poznat i kao grad skulptura koje nastaju za vrijeme održavanja škole kiparstva Montraker.


 • Zambratija

  Zambratija je naselje u sastavu grada Umaga, smješteno na sjeverozapadu istarskog poluotoka, a idealno je za odmor i smještaj obitelji s djecom.

  U ovom turističkom mjestu mogu se pronaći pješčane plaže s plitkim morem pogodne za one najmlađe. Posjetitelji mogu uživati u aktivnom odmoru na terenima za odbojku, mali nogomet i košarku, kao i na šljunčanim i kamenitim plažama. Središte Umaga udaljeno je 4 km.


 • Žminj

  U samom srcu istarskog poluotoka, na križanju puteva koja sa sjevera vode prema osunčanom jugu, te onih koja spajaju zapadnu i istočnu obalu Istre, smjestio se Žminj.

  Mjesto bogate povijesti, nekada opasano zidinama, danas svojim gostima pruža obilje zabave u sklopu raznih manifestacija i događanja, pa je stoga omiljena destinacija među obiteljima, kao i među onima koji se žele upoznati s tradicijom i kulturom kraja kojeg posjećuju.


Hrvatski otoci

GPS koordinate

Route planner

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove