Kamping destinacije na Kvarneru

Destinacije u regijama:    Istra    Kvarner    Lika-Senj    Unutrašnjost    Zadar    Šibenik    Split    Dubrovnik

 • Banjol

  Poznato po svojim trima plažama u zaštićenim uvalama koje nose ime Padova I, II i III, naselje Banjol dio je atraktivnog turističkog područja otoka Raba.

  Prolazeći šetnicom od Banjola do povijesnog centra grada Raba, možete uživati u ljepotama obale, saznati sve o lokalnim proizvodima te kušati bogatu gastronomsku ponudu.


 • Baška

  Baška je jedna od najpoznatijih i najpoželjnijih turističkih destinacija otoka Krka, otoka koji je svojim geografskim položajem najbliži tržištu srednje Europe.

  Nalazi se na južnom dijelu otoka, okružena vinogradima i maslinicima. Poznata je i po svojoj 1800 m dugoj šljunčanoj plaži, proglašenoj jednom od najljepših plaža na Jadranu.


 • Beli

  Beli je tipično primorsko mjestašce, poznato kao odredište za obitelji i ljubitelje kampiranja. Jedno je od najstarijih naselja otoka Cresa.

  Smješteno je na brijegu visokom 130 m, u čijem se podnožju nalazi poznata šljunčana plaža uz koju su izgrađene male kamene kuće. Povijesni dio naselja smješten je u središtu šume Tramontana koja krije brojne tajanstvene labirinte.


 • Cres

  Grad Cres najveće je naseljeno mjesto na istoimenom kvarnerskom otoku, s dugom turističkom tradicijom, čiji počeci sežu još u 1845. godinu.

  Smješten je u zaštićenoj uvali u kojoj je izgrađena i marina. Zanimljiva povijest ovoga grada zapisana je u uskim uličicama starogradske jezgre, na pročeljima visokih i uskih kuća. Poznat je po uzgoju maslina i proizvodnji maslinovog ulja kao i po uzgoju čuvene creske janjetine.


 • Crikvenica

  Grad Crikvenica smješten je na oko 30 km od Rijeke, trećeg po veličini grada u Hrvatskoj, na Crikveničkoj rivijeri cestovno dostupnoj iz raznih europskih zemalja.

  Zemljopisni položaj i blaga klima temelj su razvoja zdravstvenog turizma ovoga kraja, čiji počeci sežu još u 19. stoljeće. Crikvenica svojim posjetiteljima nudi razne atraktivne sadržaje, uključujući i morski akvarij s ribama iz Jadranskog i ostalih svjetskih mora.


 • Dobrinj

  Srednjovjekovni gradić Dobrinj nalazi se na sjeveroistočnom dijelu otoka Krka, oko 3 km od obale mora. U podnožju Dobrinja smještena je uvala Soline, poznata po ljekovitom blatu.

  Uz pješčanu plažu u Šilu, ona u uvali Soline jedna je od najpopularnijih plaža na otoku, pogodna za obitelji s djecom. Ne propustite posjetiti etnografsku zbirku otoka i galeriju Infeld u kojoj su predstavljeni brojni radovi domaćih i međunarodnih umjetnika.


 • Dramalj

  Naselje Dramalj dio je Crikveničke rivijere, a s gradom Crikvenicom, s kojime dijeli prošlost i sadašnjost turističkog razvoja, povezan je šetnicom.

  Ovo turističko mjesto ima nekoliko plaža na kojima se nude razni sadržaji. Posjetitelji mogu uživati u brojnim kulturno-zabavnim događanjima od kojih se posebno ističe ljetni karneval.


 • Ičići

  Nedaleko od Opatije, centra istoimene rivijere, smjestilo se naselje Ičići poznato po svojoj marini u kojoj je posjetiteljima na raspolaganju nekoliko stotina morskih vezova.

  Dugačka plaža u centru Ičića nudi niz sportskih sadržaja pa se ovdje, osim u odbojci na pijesku, može uživati u jedrenju, parasailingu, skijanju na vodi i ronjenju. Do grada Opatije vodi obalna šetnica, lungomare.


 • Kampor

  Naselje Kampor ribarsko je mjesto smješteno na kvarnerskom otoku Rabu, koji se može pohvaliti stotinama kilometara šetnica i biciklističkih staza.

  Uz biciklističke i pješačke staze, naselje Kampor ima i nekoliko plaža, među kojima se najljepšom smatra pješčana plaža Mel, smještena u istoimenoj uvali. Među najpopularnijim izletima s polazištem iz Kampora je onaj na Goli otok, svojevrsni hrvatski Alcatraz.


 • Klenovica

  Naselje Klenovica smješteno je 9 km južno od grada Novog Vinodolskog i 54 km od Rijeke. Nekoć poznato kao malo ribarsko selo, ovo naselje danas je atraktivno turističko odredište.

  Svojim posjetiteljima nudi razne sportske aktivnosti i sportove na vodi, što je turistima posebice atraktivno. Rivijera Vinodol može se istražiti duž brojnih pješačkih i biciklističkih staza.


 • Klimno

  Smješteno na istočnoj obali otoka Krka, naselje Klimno nalazi se na samo 10 minuta vožnje od mosta koji povezuje otok s kopnom.

  Dio je zaljeva u kojoj se nalazi i plaža Meline, poznata po ljekovitom crnom blatu koji se preporučuje osobama oboljelima od reumatskih bolesti. U blizini se nalazi i špilja Biserujka, speleološki dragulj ovog otoka.


 • Kraljevica

  Kraljevica je obalni grad smješten na ulazu u uvalu Bakar, dvadesetak kilometara od Rijeke i 94 km od talijanskog grada Trsta.

  Lako dostupan iz nekoliko europskih gradova, dio kraljevičke obale rezerviran je za ljubitelje kampiranja, a na samo nekoliko kilometara od grada Kraljevice može se pronaći opuštajuće okruženje. U ljetnim mjesecima turistička ponuda mjesta nudi zanimljiva događanja.


 • Krk

  Grad Krk, glavno središte istoimenog otoka, turistička je destinacija koju je svakako vrijedno posjetiti. Otok je s kopnom povezan mostom i zračnim linijama iz Zračne luke Rijeka.

  Upravo iz ovog grada može se krenuti nekom od brojnih otočkih biciklističkih staza u obilazak maslinika iz čijih se plodova stabala maslina proizvodi vrhunsko maslinovo ulje. Ne propustite upoznati povijesni centar grada, kao ni izlete na obližnje otoke.


 • Lokve

  U srcu Gorskoga kotara, u blizini izlaza s autoceste A6 Rijeka-Zagreb, smjestilo se naselje Lokve. Obližnje Lokvarsko jezero omiljena je destinacija sportaša i rekreativaca, posebice veslača, ribiča, šetača i biciklista.

  Tu su i Lokvarska špilja, najdublje turistički uređen speleološki objekt u Hrvatskoj, te Park šuma Golubinjak. Nezaobilazna je i manifestacija pod nazivom Žabarska noć, inspirirana žabama koje obitavaju upravo ovo područje, koja se svake godine organizira u proljetnim mjesecima.


 • Lopar

  Naselje Lopar turističko je mjesto na otoku Rabu, smještenom u Kvarnerskom zaljevu, poznatom po svojoj razvedenoj obali i brojnim pješčanim plažama.

  Smjestilo se 12 km od povijesnog grada Raba, a ljubiteljima kampiranja nudi iskustvo robinzonskog turizma. U ljepotama prirode može se uživati vožnjom biciklističkim stazama, a tu su i brojni vodeni sportovi kao i gastronomija s naglaskom na zdravu prehranu.


 • Lovran

  Bogata povijest i stoljetna turistička tradicija samo su neke od značajki Lovrana, gradića smještenog 19 km južno od grada Rijeke.

  Njegova mikroklima jedan je od najvažnijih čimbenika njegova razvoja kao popularnog lječilišta. Izuzetno je pogodna za rast mnogih biljaka, uključujući i lovor (lat. Laurus nobilis) po kojem je Lovran dobio ime. Polazišna je točka za istraživanje ostatka Kvarnera i Istre.


 • Mali Lošinj

  Mnoštvo samoniklog ljekovitog bilja samo su dio ponude i šarma Malog Lošinja, najvećeg naselja na otoku Lošinju.

  Nakon što se proteklih stoljeća etablirao kao važno pomorsko i trgovačko središte, u novije vrijeme Mali Lošinj redovito osvaja naslove prvaka turizma. Tome pridonose i specifična mikroklima te stotine kilometara pješačkih staza.


 • Malinska

  Ponudom raznih aktivnosti, zabave i opuštanja, slikoviti gradić Malinska privlači veliki broj turista.

  Malinska je posebice pogodna za one koji putuju s obitelji, kao i za posjetitelje koji vole aktivan odmor. Naselje uključuje nekoliko desetaka kilometara pješačkih i biciklističkih staza, a izleti brodom odvesti će vas do susjednog otoka Cresa.


 • Martinšćica

  Smješteno na zapadnom dijelu otoka Cresa, Martinšćica je drugo po veličini naselje na otoku. Poznato je kao omiljeno odredište ljubitelja kampiranja.

  Na oko 1 km od mjesta smjestio se kamp Slatina, posebice prilagođen kampistima s kućnim ljubimcima. Kamp i pripadajuća plaža opremljeni sa svime što je potrebno za vaše četveronožne prijatelje.


 • Medveja

  Na samo 2 km udaljenosti od Lovrana i 8 km od Opatije, središta istoimene rivijere, smjestilo se naselje Medveja, nazvano po najpoznatijoj tragediji grčkog pjesnika Euripida, Medeji.

  Upravo je Medeja bila prva osoba koja se kupala u moru ispred mjesne šljunčane plaže. Danas popularno kamping odredište, Medveja predstavlja idealnu polazišnu točnu za izlete u Park prirode Učka.


 • Mošćenička Draga

  Smješteno oko 15 km od Opatije, naselje Mošćenička Draga posljednja je postaja Opatijske rivijere, u smjeru Istre.

  Kao i krajem 19. stoljeća, u vrijeme kada je na ovom području započeo razvoj turizma, ova luka i danas privlači brojne turiste željne mira i tišine. Ne propustite šetnju obalnom šetnicom ili posjet povijesnom centru grada smještenom na uzvisini iznad mora.


 • Nerezine

  Nerezine su prvo naselje na koje se nailazi na otoku Lošinju, vozeći se iz pravca otoka Cresa. Smjestilo se na samom moru, u podnožju brda Osoršćice (588 m).

  Na vrh Osoršćice može se krenuti markiranim pješačkim stazama iz više pravaca. Nerezine se, osim turizmom, ponosi i stoljetnom tradicijom gradnje drvenih brodova, jedinstvenom na ovom dijelu Jadrana. Plaže su šljunčane i idealne za obitelji s djecom.


 • Novi Vinodolski

  Grad Novi Vinodolski smjestio se 45 km od Rijeke. Kao grad smješten u središnjem dijelu Europe, poznat je po Vinodolskom zakoniku, povijesnom hrvatskom dokumentu.

  Centar je rivijere Crikvenica – Novi Vinodolski koja se proteže duž 25 km obale. Zahvaljujući raznovrsnoj ponudi, Novi Vinodolski njeguje dugu turističku tradiciju. Nekoliko uređenih vidikovaca pružaju pogled na cijelo područje.


 • Njivice

  Smještene na sjeverozapadnoj obali otoka Krka, Njivice su popularno turističko odredište udaljeno oko 10 km od mosta koji povezuje otok s kopnom.

  Pješčane i šljunčane plaže, uvale idealne za uživanje u miru i tišini te brojne šetnice samo su neke od atrakcija ovog mjesta. Tu je i plaža za naturiste, a na 6 km od Njivica nalazi se naselje Omišalj.


 • Omišalj

  Smješten na sjeverozapadnoj strani kvarnerskog otoka Krka, Omišalj je prvi grad do kojeg se stiže nakon prelaska mosta koji povezuje otok s kopnom.

  Jedno je od najstarijih naselja na otoku, s dugom turističkom tradicijom. Povijesni centar, prožet brojnim kulturno-povijesnim spomenicima, nalazi se na 85 metara nadmorske visine. U njegovoj blizini nalazi se Zračna luka Rijeka.


 • Opatija

  Kao središte rivijere s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske, grad Opatija jedna je od najbližih turističkih destinacija središnjoj Europi. Nalazi se na oko 70 km od grada Trsta.

  Poznat je po wellness i lječilišnoj ponudi, ali i po gradskim parkovima. U najpoznatijem opatijskom parku, u kojemu je smješten prvi opatijski hotel, Villa Angiolina, djeluje i Muzej hrvatskog turizma. S okolnim turističkim mjestima povezan je obalnom šetnicom lungomare.


 • Osor

  Povijesni gradić Osor nalazi se na prevlaci što je nekad spajala danas mostom razdvojene otoke Cres i Lošinj. Administrativno, Osor pripada gradu Malom Lošinju.

  Nekada važna međunarodna luka, za brodove na tranzitu između sjevernog dijela Jadrana i južnodalmatinske obale, Osor je danas muzej na otvorenom. Brojna umjetnička djela, zajedno s ostacima gradskih zidina, čine jedinstvenu kulisu za mnoga kulturna događanja.


 • Punat

  Turističko mjesto Punat nalazi se na jugozapadnom dijelu otoka Krka, a poznat je po otočiću Košljun smještenom u zaljevu Puntarska draga.

  Smješten u uvali zaštićenoj od vjetra, Punat ima modernu marinu izgrađenu 1964. godine. Osim ove marine, najstarije u Hrvatskoj, šarmu mjesta pridonose i uske uličice starogradske jezgre kao i lokalni vinski podrumi.


 • Punta Križa

  Naselje Punta Križa smjestilo se u neposrednoj blizini krajnjeg južnoj dijela otoka Cresa. Administrativno pripada gradu Malom Lošinju.

  Njegovi vjerni posjetitelji smatraju ga rajem na Zemlji, a cijelo područje bogato je raznolikom florom i faunom. Kao turističko odredište, mjesto je omiljeno zbog mira i tišine koje pruža. Ljubitelji naturizma svoje će mjesto pronaći u obližnjem kampu.


 • Rab

  Smješten na istoimenom otoku, grad Rab najveće je otočno naselje. Drevne zidine koje ga okružuju pravi su arhitektonski dragulj.

  Grad Rab, svojim karakterističnim oblikom i sa svoja četiri zvonika, simbolima grada, podsjeća na jedrenjak s četiri jarbola, što ga čini izuzetno prepoznatljivim. Posebno se ističu i javni gradski vrtovi Boškopin i Komrčar u kojima se mogu pronaći razni sadržaji za djecu.


 • Rijeka

  Središte Primorsko-goranske županije i treći grad po broju stanovnika u Hrvatskoj, grad Rijeka dobro je povezan s ostatkom Hrvatske, kao i sa susjednim zemljama.

  Šetajući glavnom riječkom šetnicom, Korzom, upoznati se može lokalna povijest i arhitektura, dok se sa srednjovjekovne utvrde Trsat pruža prekrasan pogled na cijeli grad i kvarnerske otoke.


 • Risnjak - nacionalni park

  Risnjak je šumovit gorski masiv nedaleko grada Rijeke, koji je ime dobio po risu, svom najpopularnijem stanovniku.

  Park se prostire od 300 do 1.500 metara nad morem, a zbog čvorišnog položaja na prijelazu iz Alpa u Dinaride te iz Sredozemlja u Srednju Europu, tu su na malom području okupljene gotovo sve vrste šuma ovih prostora te mnoge biljne i životinjske vrste.


 • Selce

  Gradić Selce dio je Crikveničke rivijere, 40 km udaljen od grada Rijeke, a poznat je po svojoj stoljetnoj tradiciji lječilišnog turizma.

  Njegovo lječilište ugostilo je neke od najpoznatijih hrvatskih i svjetskih sportaša. Tijekom turističke sezone ovdje se organiziraju razna događanja u vrijeme čijeg se održavanja može upoznati tradicija mjesta. Na raspolaganju je i ronilački centar sa školom ronjenja.


 • Šilo

  Šilo je turističko mjesto smješteno na sjeveroistoku otoka Krka, nasuprot Crikveničkoj rivijeri, 26 km od mosta koji povezuje otok s kopnom.

  Osim lokalnih plaža tu se nude i razne rekreativne aktivnosti. Pješčana plaža Pećine pogodna je za obitelji s djecom. U moru u blizini mjesta ljubitelji ronjenja mogu pronaći olupinu Peltastisa, grčkog broda potonulog u prošlom stoljeću.


 • Učka - park prirode

  Učka je planina u istočnom dijelu Istre; proteže se u dužini 20 km od prijevoja Poklon (preko kojega vodi cesta Rijeka - Pazin) do Plominskog zaljeva.

  Na padinama se ističe nekoliko kanjonskih dolina (Vela draga), a ima dosta i drugih krških oblika (ponikve, spilje). Učka je značajna klimatska barijera koja prisiljava zračne mase na izdizanje, što uvjetuje znatnu količinu padalina. Svojim bujnim biljnim pokrovom bitno se razlikuje od svih ostalih primorskih planina.


 • Valun

  Valun je slikovito ribarsko naselje smješteno između dviju šljunčanih plaža, južno od grada Cresa, na kvarnerskom otoku Cresu.

  Naselje je poznato kao mjesto gdje je pronađena Valunska ploča, jedan od najznačajnijih spomenika glagoljice, koja datira iz 11. stoljeća. Ovo kvarnersko mjesto poznato je i po vrhunskoj ponudi ribljih specijaliteta.


 • Veli Lošinj

  Gradić Veli Lošinj smjestio se na južnom dijelu otoka Lošinja, u podnožju brda na kojem se nalazi jedan od viših vrhova otoka, Sv. Ivan (cca 250 mnv) do kojeg vodi nekoliko atraktivnih pješačkih staza.

  Kombinacija mikroklime, sunca i čistog zraka prepunog ljekovitog morskog aerosola doprinijela je tome da ovo mjesto još u 19. stoljeću bude proglašeno klimatskim zdravstvenim lječilištem. Veli Lošinj je i sjedište "Plavog svijeta", instituta za istraživanje i zaštitu morskih organizama.


Hrvatski otoci

GPS koordinate

Route planner

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove