Radionica "Train the Trainers" u Padovi

U razdoblju od 25. – 28.11.2019. u Padovi je održana prva radionica „Train the Trainers“, s ciljem uspostavljanja, tj. unaprjeđivanja „kulture pristupačnosti“ u svim segmentima turističkog poslovanja. Edukacijom stručnog kadra nastoji se stvoriti kritična masa dionika koji će u budućnosti prenositi stečeno znanje svim zainteresiranim dionicima i tako osposobljavati nove generacije za što kvalitetniju integraciju turizma dostupnog svima.

Radionica je namijenjena zainteresiranim predstavnicima turističkog sektora te predstavnicima udruga invalida. KUH je na navedenoj obuci predstavljao Tino Prašljivić, ispred Društva invalida Poreč. Zajedno s ostalim sudionicima radionice, imao je priliku upoznati se s problemima i istražiti moguća rješenja za prevladavanje problema dostupnosti u turističkom segmentu. Predavanja su vodili stručnjaci s bogatim iskustvom u radu s ranjivim skupinama, a sama predavanja održana su u prostorijama Irecoop Veneta u Padovi. Radionicu je koordinirao Roberto Vitali, osnivač udruženja Village4All, koje je postalo referentna točka na polju turističke dostupnosti. Uz tradicionalna predavanja u učionici, za sudionike je organiziran i iskustveni posjet gradu Padovi u invalidskim kolicima, kako bi se polaznici iz prve ruke upoznali s problemima s kojima se susreću osobe s ograničenom pokretljivošću prilikom posjeta gradskim centrima.

Train the Trainers, Padova - foto

Ovo je bila prva od dvije planirane radionice „Train the Trainers“, a druga je na rasporedu od 4.- 7. veljače 2020., u Anconi.

U nastavku pogledajte isječak s predavanja "Mijenjanje turističkih paradigmi", koje je održao Roberto Vitali, CEO "Village 4 All":


Intervju s Robertom Vitalijem te videozapis obilaska grada u invalidskim kolicima dostupni su na sljedećim linkovima:


Preuzmi program radionice "Train the Trainers"

Lenta Interreg Italy - Croatia

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove