EU projekt - Tourism4All, program Interreg Italy - Croatia

Lenta Interreg Italy - Croatia

Kamping udruženje Hrvatske jedan je od partnera projekta „Tourism4All", u sklopu javnog poziva Interreg Italy – Croatia“ za projekte „Standard“. Glavni cilj projekta punog naziva „Tourism4All - Razvoj prekogranične mreže za promicanje pristupačnih turističkih destinacija“ ("Development of a Crossborder Network for the Promotion of the Accessible Tourism Destinations"), jest razvoj i promocija prekogranične mreže turistički pristupačnih destinacija te osmišljavanje zajedničkog pristupa i metodologije turističke promidžbe usmjerenih prvenstveno prema osobama s posebnim potrebama.

Partneri projekta:

  1. Lead Partner: Regione Molise (Italija)
  2. Italija - Regione Veneto (Dipartimento Turismo), ConCentro (Azienda Speciale Camera di Commercio Pordenone), IRECOOP (Istituto Regionale per l’Educazione e Studi Cooperativo), Delta 2000, Società Cooperativa Sociale Odòs i Regione Puglia (Dipartimento Turismo, Economia della Cultura e Valorizzazione del Territorio)
  3. Hrvatska - Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Grad Zadar, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Aspira visoka škola za menadžment i dizajn, Grad Buje, LAG Brač i Kamping udruženje Hrvatske

Trajanje projekta: 1.11.2018. – 15.4.2021. (29,5 mjeseci)

Ukupna vrijednost projekta: 2,596,808,50 EUR

Više informacija o projektu: Interreg Italy - Croatia

Sažetak projekta i ciljevi:

Cilj projekta je razvoj i promicanje široke prekogranične mreže pristupačnih turističkih odredišta, uključujući prirodne i kulturne lokalitete te gradske prostore i plaže, u cilju smanjivanja turističke sezonalnosti i promicanja društvene uključivosti kroz razmjenu primjera dobre prakse, metoda evaluacije i zajedničkih usluga za promociju turizma, a u korist osoba s ograničenom pokretljivošću te osoba s posebnim potrebama, kao što su npr. osobe s invaliditetom i starije osobe.

Projekt uključuje izradu analize i provedbu zajedničkih aktivnosti i pilot projekata za poboljšavanje pristupačnosti i dostupnosti u deset prirodnih područja i lokaliteta kulturne baštine u državama partnera projekta, kao i demonstracijsku aktivnost koja uključuje smještaj u mobilnim kućicama unutar kampova.

Osnovne aktivnosti:

Aktivnosti će obuhvatiti konkretne zahvate te implementaciju sadržaja i usluga koje će omogućiti bolju pristupačnost širokom spektru ciljnih skupina turista. S druge strane, velika će pažnja biti posvećena aktivnostima kojima je cilj uključivanje i edukacija samih turističkih djelatnika, kao i diseminacija rezultata projekta.

Širok spektar područja koji će se obuhvatiti aktivnostima projekta predstavlja dodanu vrijednost u smislu dijeljenja znanja i korištenja sredstava, a rezultati aktivnosti moći će se prenijeti na vrlo širok raspon sličnih konteksta.

Cilj je potaknuti i ostale subjekte da repliciraju dobre primjere i usvoje politike koje podržavaju i promoviraju razvoj pristupačnog turizma. Time će se dodatno valorizirati prirodna i kulturna baština, unaprijediti lokalno upravljanje turističkim strategijama i osigurati održivost provedenih aktivnosti te učinkovitije promovirati turističke proizvode i usluge na području obuhvaćenom prekograničnom suradnjom (u suradnji s pružateljima turističkih usluga), s krajnjim ciljem povećanja turističkog prometa izvan glavne sezone.

U nastavku pogledajte promotivne videozapise u kojima su predstavljeni ciljevi projekta Tourism4all. Govornici su Sorrentino Fatica, ispred vodećeg partnera "Regije Molise" te Tina Biluš, predsjednica "Udruge turističkih vodiča Šibenik":

Više informacija o projektu: Interreg Italy - Croatia

Partneri na projektu Tourism4All - logotipi
Ured za udruge Vlade RH - logotip
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena na ovoj web stranica isključiva su odgovornost partnera projekta i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
 


VIJESTI:

Održan prvi sastanak upravljačkog odbora projekta Tourism4All

Tourism4All kick-off meeting Campobasso

U Campobassu (Italija), 27. i 28.11.2018 održan je prvi sastanak upravljačkog odbora projekta Tourism4All - Development of a crossboarder network for the promotion of the accessible tourism destination.


 

2. Steering Commitee projekta Tourism4All u sklopu programa Interreg Italija - Hrvatska

Tourism4All 2nd steering comitte meeting

Krajem mjeseca svibnja, 28. - 29.5.2019., održan je 2. sastanak upravljačkog odbora projekta Tourism4All - Development of a crossboarder network for the promotion of the accessible tourism destination.


 

Objava za medije - KUH u pilot projektu Tourism4All

Tourism4All PR

Kamping udruženje Hrvatske u pilot projektu prilagodbe hrvatskih kampova osobama poteškoćama u razvoju. Preuzmite objavu za medije.


 

Poziv za sudjelovanjem na projektu - fokus grupa

Tourism4All Focus Group

Uključite se u projekt "Tourism4All" - turizam po mjeri korisnika s posebnim potrebama


 

Održano predavanje na temu uključivanja ranjivih skupina u doživljaj kampiranja

Tourism4All - Roberto Vitali

U sklopu 13. Kamping kongresa Hrvatske organizirana je prezentacija g. Vitalija (Village4All): Integracija pristupačnog turizma u kampingu – kako osobe s posebnim potrebama uspješno uklopiti u kamping doživljaj


 

Radionica "Train the Trainers" u Padovi

Tourism4All - Train the Trainers Padova - foto

U razdoblju od 25. – 28.11.2019. održana je prva radionica „Train the Trainers“, s ciljem osposobljavanja stručnog kadra koji se u svom svakodnevnom okruženju susreće s problematikom „turizma dostupnog svima“


 

Održan 3. upravljački odbor projekta Tourism4All

Tourism4All 3rd steering comitte meeting

U gradu Bariju, smještenome u regiji Puglia na krajnjem jugu Italije, održan je treći sastanak upravljačkog odbora projekta Tourism4All (3. - 4.12.2019.)


 

Radionica "Train the Trainers" održana u Anconi

Tourism4All - Train the Trainers Ancona - foto

U talijanskom gradu Anconi održana je u razdoblju 04. – 07.02.2020. druga po redu radionica „Train the Trainers“ koja ima za cilj osposobljavanja stručnog kadra koji će prenositi svoje znanje u segmentu „turizma dostupnog svima“.


 

4. sastanak upravljačkog odbora projekta Tourism4All održan u virtualnom izdanju

Tourism4All 4th steering comittee meeting

Zbog aktualne situacije s Covid-19 pandemijom, četvrti upravljački odbor projekta Tourism4All održan je u virtualnom formatu, dana 24.6.2020. u organizaciji partnera projekta, Rere i regije Molise


 

U Poreču održan Local Training Workshop projekta Tourism4All

Tourism4All Local Training Workshop

U sportskoj dvorani Žatika uspješno održana lokalna radionica na temu pristupačnosti u turizmu, u organizaciji KUH-a i Društva invalida Poreč


 

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove