Gledaj YouTube videozapise

Hrvatski su kampovi otvoreni za svoje goste!

Ažurirano: 19.6.2020.

Zahvaljujući vrlo dobroj zdravstvenoj situaciji u Hrvatskoj i otvaranju granica koje je započelo sredinom svibnja, napokon možete posjetiti svoje omiljene kampove i uživati u svim blagodatima koje nam donose topliji dani! Jedino što se od vas (trenutno) dodatno traži je da pri prelasku granice, uz svoje osobne dokumente, imate i potvrdu rezervacije smještaja.

Od 28.5.2020. gosti iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Mađarske, Češke, Poljske, Slovačke, Estonije, Latvije i Litve mogu ulaziti u Hrvatsku bez dokazivanja razloga svog dolaska, tj. bez potvrde o rezervaciji.

Za još jednostavniji prelazak granice te zbog epidemiološke kontrole, svim stranim državljanima preporuča se registracija putem web stranice entercroatia.mup.hr.

Većina kampova planira svoje otvorenje do kraja svibnja, a u nastavku možete pregledati popis kampova koji su već otvoreni:

Regije u Hrvatskoj

Osim kampova, za sve vlasnike kamp prikolica već su otvoreni i kamp depoi.

Koje su zdravstvene mjere propisane u kampovima?

Da biste proveli bezbrižan odmor u sigurnom okruženju, za hrvatske su kampove propisane mjere na nacionalnoj razini, u cilju što sigurnijeg boravka svih gostiju i zaposlenika u kampovima.

Osnovna su pravila, slično kao i na ostalim mjestima, socijalno distanciranje od barem 1,5 metra. To se pravilo primjenjuje u svim zonama kampa, od bazena i plaže do trgovina i restorana. Također, u svim zatvorenim prostorima limitiran je maksimalan broj ljudi da se ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Dezinfekcijska sredstva trebaju biti na raspolaganju na ulazima u zajedničke prostore dok će na istima biti istaknute i informacije o higijenskim procedurama. Nošenje maski u zajedničkim prostorima nije obavezno, ali je preporučeno.

Kampiranje u Hrvatskoj

Čekanje za prijavu na recepciji biti će smanjeno na minimum, a dodatno, uz propisane mjere, pojedini su kampovi razvili vlastite aplikacije za brzu online prijavu. U slučaju da se pokaže potreba, gostima će na raspolaganju (na zahtjev) biti rukavice, maske za lice i termometar.

Preporuka je da gosti koriste beskontaktne načine plaćanja te da se check-out unaprijed najavi, da bi proces odjave iz kampa prošao što brže i jednostavnije.

Sanitarni čvorovi se moraju dezinficirati barem svaka dva sata, a po potrebi i češće. Predlaže se korištenje privatnih i obiteljskih kupaonica gdje god je to moguće.

U restoranima stolovi moraju biti prazni (bez tanjura, čaša, pribora za jelo) do odlaska gostiju, a gosti u grupi ili obitelji smiju sjediti za istim stolom dok udaljenost od ostalih stolova mora iznositi barem 1,5 metra. Nakon odlaska gostiju, stol će se, zajedno sa priborom (jelovnik, sol, papar, ulje i sl.), dezinficirati. Barovi su otvoreni, ali i u njima vrijede pravila poput razmaka među stolovima te zabrane služenja zajedničkih grickalica.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati željeni kamp direktno i dobiti sve najažurnije upute za svoj dolazak u Hrvatsku i boravak u našim kampovima.

Informacije o prelasku granice možete pronaći OVDJE.

Želimo Vam sretan put i siguran boravak u Hrvatskoj!


Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove