Prvi rezultati projekta CAMPMASTER: provedena velika analiza potreba europskog kamping sektora

Analiza potreba sektora

Projekt CAMPMASTER – „Razvoj europskog kurikuluma iz održivog menadžmenta kamping resortima“ provodi se od listopada 2020. a posebno veliki broj aktivnosti proveden je tijekom ožujka 2021. kada je početkom mjeseca, 5. ožujka, održan prvi sastanak upravljačkog odbora projekta (Steering Comittee). Na sastanku su, osim planiranih budućih aktivnosti, predstavljeni rezultati prvog intelektualnog outputa.

Provedena je analiza potreba europskog kamping sektora u kojoj je između ostalog analizirano 203 postojeća programa diplomskih studija, a među kojima samo 7 % programa ima neku poveznicu s kamping industrijom. Provedeno je također opsežno istraživanje okvira djelovanja ključnih tvrtki i organizacija u području kamping turizma u Europi i njihov utjecaj na razvoj održivog kamping menadžmenta.

U sklopu navedene analize provedeno je veliko međunarodno istraživanje u kojem je sudjelovalo više od 150 predstavnika kamping industrije iz cijele Europe, provedeni su brojni intervjui s osobama od ključnog utjecaja na donošenje odluka o razvoju destinacije kao i istraživanje među studentima sva tri Sveučilišta sudionika projekta CAMPMASTER.

Rezultati istraživanja pokazuju tako veliki interes studenata (55,4%) koji su zainteresirani za upis diplomskog studija u području kampova i održivosti, a poseban interes i potrebu za takvim studijem iskazali su predstavnici kamping industrije.

Erasmus+ fotografija
Campmaster fotografija

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove