KUH nazočio 2. projektnom sastanku ERASMUS+ projekta CAMPMASTER

Partneri projekta okupili su se 14. i 15. lipnja 2022. u Opatiji, s ciljem definiranja završnih aktivnosti projekta Campmaster, kojim je definiran europski kurikulum u području održivog menadžmenta kamping resorta.

Campmaster - sastanak partnera u Opatiji - foto

Nakon više od 20 mjeseci od početka provedbe projekt, u Opatiji je održan drugi transnacionalni sastanak projekta CAMPMASTER, financiranog u sklopu Erasmus+ programa. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih partnerskih organizacija:

  • Sveučilište u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (vodeći partner);
  • Breda University of Applied Sciences (Nizozemska);
  • Universitat de Girona (Španjolska);
  • Associació de Càmpings de Girona (Španjolska);
  • The Leading Camping & Caravaning Parks of Europe e.V. (Njemačka);
  • Kamping udruženje Hrvatske

Osim definiranja završnih aktivnosti trećeg i četvrtog intelektualnog outputa, partneri su postigli i dogovor oko finalizacije šest lekcija koje će biti dostupne na on-line Learning Platformi, kao i oko završetka dvanaest case studya u segmentu kampinga. Osim intelektualnih outputa, definirane su i daljnje smjernice za uspostavu novog, združenog studijskog programa „Master of Sustainable Outdoor Hospitality Management”.

Pregled dosadašnjih predviđenih aktivnosti:

  • definiranje ishoda učenja te modula diplomskog studija Održivo upravljanje kampova (intelektualni output IO1);
  • objava priručnika za kurikulum (intelektualni output IO2);
  • objava online platforme za učenje u sklopu intelektualnog outputa IO3 (Learning Platform), na kojoj će do završetka aktivnosti biti dostupno šest lekcija iz područja kampova u svojstvu otvorenog edukativnog resursa, kao i dvanaest studija slučaja.

Rezultati istraživanja obuhvaćenih projektom CAMPMASTER, kao i jasno identificirana međunarodna potreba za stručnim usavršavanjem menadžera u segmentu outdoor turzima, nagnali su partnere projekta da pripreme preduvjete za akreditaciju novog združenog diplomskog studija „Master of Sustainable Outdoor Hospitality Management (MASOHM), kojim bi se studentima omogućilo studiranja na tri vrhunske sveučilišne lokacije u Europi: BuAS u Nizozemskoj, FHTM u Hrvatskoj i UdG u Kataloniji u Španjolskoj, kao i obavljanje stručne prakse u tri i više različitih zemalja. Proces akreditacije je u tijeku, a pozitivna odluka očekuje se već na jesen 2022. godine.

Naglasak studijskog programa je na razvoju znanja, vještina i kompetencija neophodnih za buduće menadžere u "outdoor" ugostiteljstvu, a sastavni dio kurikuluma čini mentorirani program stručne prakse pod nazivom „Transformacijski projekt“, koji će se provoditi zahvaljujući potpisanim ugovorima s gospodarskim subjektima koji u svojem radu primjenjuju i promiču načela održivog razvoja. Stručna praksa omogućit će pak studentima da dodatno prošire i usavrše znanja stečena u teorijskom dijelu programa, i to u ugostiteljskim resortima u Hrvatskoj, Španjolskoj, Nizozemskoj Njemačkoj ili Italiji. Po završetku MASOHM programa, studenti će dobiti diplomu naziva: „Stručni specijalist za održivi menadžment u outdoor ugostiteljstvu“ kao i dodatak diplomi u skladu s propisima zemlje koja izvodi program.

Po završetku projektnog sastanka, okupljeni predstavnici obišli su kampove na otoku Krku, što je stranim partnerima omogućilo detaljni uvid u visoku kvalitetu hrvatske kamping ponude, kojom su ostali ugodno iznenađeni.

Erasmus+ fotografija
Campmaster fotografija

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove