Stvoreni preduvjeti za pokretanje europskog diplomskog studija Campmaster

U sklopu Multiplier Eventa održanog tijekom 15. Kongresa hrvatskog kampinga, predstavljen je ERASMUS + projekt CAMPMASTER - Razvoj europskog kurikuluma iz održivog menadžmenta kamping resorta.

Multiplier event Tuhelj - foto

Na kongresu hrvatskog kampinga, održanog u Termama Tuhelj 8.-10.12.2021. u organizaciji Kamping udruženja Hrvatske, sudionici su se imali prilike pobliže upoznati s projektom Campmaster, financiranom u sklopu programa Erasmus +. Riječ je o projektu pokrenutom u listopadu 2020., ukupne vrijednosti 165 892,00 EUR.

Projekt je nastao kao odgovor na brzorastuću potrebu kamping industrije za kvalitetnim kadrovima specifičnih znanja i vještina, pri čemu su tri europska sveučilišta, u partnerstvu s nacionalnim udruženjima kampova, pokrenula inicijativu usklađivanja potreba kamping industrije s vještinama i kvalifikacijama koje se stječu na specijaliziranim studijskim programima na europskoj razini. Otvaranje prvog diplomskog studija očekuje se već u 2023. godini.

Prisutnima se obratio Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske, nakon čega je voditeljica i idejna začetnica projekta, dr. sc. Josipa Cvelić Bonifačić predstavila aktivnosti i prve rezultate projekta. Pritom je izrazila želju i nadu da će se navedenim projektom potaknuti daljnje diplomsko obrazovanje iz područja održivog kamping menadžmenta, čiji je potencijal i održivost sada prepoznala i Europska unija. Time bi se europskom turističkom prostoru omogućila visokoobrazovna mogućnost koja do sada nije bila dostupna studentima.

Podsjetimo, uz Kamping udruženje Hrvatske, u projektu sudjeluju:

  • Sveučilište u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (vodeći partner);
  • Breda University of Applied Sciences (Nizozemska);
  • Universitat de Girona (Španjolska);
  • Associació de Càmpings de Girona (Španjolska);
  • The Leading Camping & Caravaning Parks of Europe e.V. (Njemačka),
Erasmus+ fotografija
Campmaster fotografija

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove