Gledaj YouTube videozapise

Zaštita okoliša i obnovljivi izvori energije u kampovima

S više od 500 što većih što manjih kampova, koji u jednom danu mogu primiti više od 230 tisuća osoba, Hrvatska je po ostvarenim noćenjima u Europi na osmom mjestu, a po kapacitetima na desetom. Već i ti podaci, kao i ovogodišnji postignuti rezultati svjedoče o važnosti kamping industrije u hrvatskom turizmu. O njihovom ugledu još će više reći činjenica da su oni nezaobilazno i stalno odredište mnogih gostiju te da njihovu kvalitetu i mjesto potvrđuju najprestižniji kamping vodiči.

Posve je jasno da razvoj i kvaliteta ne dolaze sami po sebi, da su – uz prekrasnu prirodu koju smo naslijedili i imamo obvezu očuvati za budućnost – rezultat predanog rada, investiranja i neprekidnog praćenja trendova i potreba gostiju. Kamping udruženje Hrvatske na tom području ima trajan zadatak da artikulira interese kamping industrije, da se za njih zalaže te da ukazuje na trendove i sugerira razvojne putove, istodobno vodeći računa o održivosti razvoja.

Kampiranje

Upravo stoga Kamping udruženje Hrvatske, uz potporu Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te u suradnji sa stručnim glasilom udruge, revijom “Ugostiteljstvo i turizam”, objavljuje priručnik posvećen energetskoj učinkovitosti u kampovima, obnovljivim izvorima energije, uštedi vode, kao i trendovima koji vašu ponudu mogu obogatiti novim rješenjima i pomoći vam u tržišnoj prepoznatljivosti.

Naša je namjera da ovim izdanjem sve vas potaknemo na razmišljanje što biste još mogli učiniti u svojim kampovima na uštedama energenata, ali i očuvanju prirode, najdragocjenijeg resursa koji imamo i koji smo obvezni čuvati.

Svaki naš poticaj i ideja u tom smjeru naš je uspjeh, vaš dragocjen korak prema još većoj financijskoj uspješnosti te – posve je sigurno – prema još većoj naklonosti gostiju.

Preuzmite svoj primjerak priručnika:

Kamping i odrzivi razvoj

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove