Gledaj YouTube videozapise

Najbolji kampovi u Istri

Kampiranje u Istri - plavo-zelenom poluotoku s tri strane okupanom kristalno čistim morem, koji se nalazi na samom ulasku iz Italije i Slovenije u Hrvatsku znači kampiranje na poluotoku prekrasnih plaža. Blizina zelene unutašnjosti krije bogato kulturno naslijeđe, srednjovjekovne utvrde, ceste maslina i vina i sjajnu gastronomsku ponudu.

Kliknite željenu destinaciju za prikaz najboljih kampova.

Najbolji kampovi u Istri
Najbolji kampovi u Istri

1. Kampiranje u Umagu

2. Kampiranje u Poreču

3. Kampiranje u Rovinju

4. Kampiranje u Puli

5. Kampiranje u Rapcu

Informacije

Dužina Istarske obale: 445,1 km, temperatura mora tijekom ljetne sezone 23-24°C, prosječna ljetna temperatura: 23°C. Borove šume i zelena makija pokrivaju 35% površine pa kampovi u ljetnim mjesecima imaju odličnu zaštitu od sunca. Blaga mediteranska klima: topla i sušna ljeta, blage i ugodne zime.

Plaže

Istarsko je Europi najbliže toplo more. Prevladavaju uređene, popločene i sigurne plaže s hladovinom borova u zaleđu te brojnim sadržajima, uključujući i prostore za djecu, starije osobe i invalide. Čak 50 plaža Istre nosi simbol plave zastave, a čestim mjerenjima neprestano se prati kakvoća mora. Zaljubljenici u osamu uživat će u stjenovitim i šljunčanim uvalicama ili plažama brojnih otočića...

Gastronomija

Istra je poznata po tradicionalnim jelima spravljenima od svježih plodova mora (nenadmašna je riba list) ili pak od domaćih namirnica iz unutrašnjosti Istre. Među najpoznatijim delikatesama svakako je veličanstveni afrodizijak tartuf, a ne zaostaju ni domaći istarski pršut, divlje šparoge… Vina Istre priznata su diljem svijeta, a osobito su čuveni istarska malvazija i teran - možete ih kušati obilazeći neku od šest vinskih cesta Istre, s gotovo 70 vinskih podruma. Ne zaboravite i na ceste maslina!

Aktivni odmor

Sportovi na vodi, ronjenje, windsurfing, paragliding, biciklizam (2.600 kilometara bike staza), tenis (430 terena), golf, odbojka, odbojka na pijesku, mali nogomet, jahanje, sportsko penjanje, zmajarenje, špiljarenje, pješačenje!Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove