Gledaj YouTube videozapise

Najbolji kampovi Kvarnera

Kampirajte na Kvarneru, u najvećem hrvatskom zaljevu, regiji otoka i primorja, zelene prirode i gorja, arhitekture i kulture. Kvarner se proteže se od planinskog masiva Učke i Rijeke do obala Dalmacije, s otocima Cresom, Lošinjem, Krkom i Rabom.

Kliknite željenu destinaciju za prikaz najboljih kampova.

Najbolji kampovi na Kvarneru
Najbolji kampovi na Kvarneru

1. Kampiranje na Krku

2. Kampiranje na Cresu

3. Kampiranje na Rabu

4. Kampiranje na Lošinju

Informacije

Temperatura mora tijekom ljetne sezone 24°C; prosječna ljetna temperatura 23°C. Veliko bogatstvo biljnih vrsta: od hrastovih i kestenovih šuma do borova, obalne makije, brnistre i kadulje… Na ovom području raste i velik broj biljnih vrsta koje su prava rijetkost – endemi. Klima kvarnerske rivijere je blaga mediteranska.

Plaže

Kažu da su na području kvarnerskih otoka smještene neke od najljepših hrvatskih plaža, uvala s glatkim oblutcima od kojih zastaje dah, a nerijetko im se može pristupiti samo čamcem zbog čega su osobito tajnovite. Na obalnom dijelu prevladavaju uređene i komforno uređene plaže s platoima i sunčalištima. 28 kvarnerskih plaža nosi simbol Plave zastave.

Gastronomija

Bogatstvo kvarnerske kuhinje čini raznolikost autentičnih jela morskog pojasa i onih kontinentalnog dijela. U primorju i na otocima ponudit će vam okuse mediterana: poznate kvarnerske škampe, ukusnu janjetinu hranjenu na poljima kadulja, šurlice… Goranska kuhinja oduševit će pak jelima od mesa i divljači, žabljim specijalitetima, gljivama, puževima, slatkovodnom ribom… Od vina je vrlo cijenjena vrbnička žlahtina. Kvarner je poznat po čuvenim kestenima „marunima“ u čast kojih se svakoga listopada u Lovranu održavaju “Dani Maruna”.

Aktivni odmor

Promatranje delfina ili bijeloglavih supova, sportske i podvodne aktivnosti na moru, jezerima i rijekama, jedrenje, rafting, canuing, ribolov, planinarenje, pješačenje, biciklizam, lov, jahanje, windsurfing, padobranstvo, zmajarenje, tenis, odbojka na pijesku...Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove