Gledaj YouTube videozapise

Najbolji kampovi Kvarnera

Kampirajte na Kvarneru, u najvećem hrvatskom zaljevu, regiji otoka i primorja, zelene prirode i gorja, arhitekture i kulture. Kvarner se proteže se od planinskog masiva Učke i Rijeke do obala Dalmacije, s otocima Cresom, Lošinjem, Krkom i Rabom.

Najbolji kampovi na Kvarneru
Najbolji kampovi na Kvarneru

NAJBOLJI KAMPOVI - KVARNER

Informacije

Temperatura mora tijekom ljetne sezone 24°C; prosječna ljetna temperatura 23°C. Veliko bogatstvo biljnih vrsta: od hrastovih i kestenovih šuma do borova, obalne makije, brnistre i kadulje… Na ovom području raste i velik broj biljnih vrsta koje su prava rijetkost – endemi. Klima kvarnerske rivijere je blaga mediteranska.

Plaže

Kažu da su na području kvarnerskih otoka smještene neke od najljepših hrvatskih plaža, uvala s glatkim oblutcima od kojih zastaje dah, a nerijetko im se može pristupiti samo čamcem zbog čega su osobito tajnovite. Na obalnom dijelu prevladavaju uređene i komforno uređene plaže s platoima i sunčalištima. 28 kvarnerskih plaža nosi simbol Plave zastave.

Gastronomija

Bogatstvo kvarnerske kuhinje čini raznolikost autentičnih jela morskog pojasa i onih kontinentalnog dijela. U primorju i na otocima ponudit će vam okuse mediterana: poznate kvarnerske škampe, ukusnu janjetinu hranjenu na poljima kadulja, šurlice… Goranska kuhinja oduševit će pak jelima od mesa i divljači, žabljim specijalitetima, gljivama, puževima, slatkovodnom ribom… Od vina je vrlo cijenjena vrbnička žlahtina. Kvarner je poznat po čuvenim kestenima „marunima“ u čast kojih se svakoga listopada u Lovranu održavaju “Dani Maruna”.

Aktivni odmor

Promatranje delfina ili bijeloglavih supova, sportske i podvodne aktivnosti na moru, jezerima i rijekama, jedrenje, rafting, canuing, ribolov, planinarenje, pješačenje, biciklizam, lov, jahanje, windsurfing, padobranstvo, zmajarenje, tenis, odbojka na pijesku...

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove