Gledaj YouTube videozapise

Istra ... Zeleni Mediteran

Istra... raj na Mediteranu

Istra, taj vječiti turistički izazov, istinski je turistički raj. Istra je ujedno i najveći hrvatski srcoliki poluotok i predstavlja prelijepo i njegovano europsko predvorje. Kroz burnu povijest mnogi su je pohodili, poneki i osvajali na kraći i dulji period, stvarajući kod stanovništva osjećaj i kulturu suživota i ostavljajući korisne utjecaje u svim segmentima s mješavinom slavenske, romanske i germanske kulture, koja je posvuda vidljiva i prisutna.

Rovinj panorama - foto
Foto: Hrvoje Serdar, CNTB

Na obali se izmjenjuju renomirani turistički centri: mondeni i sportski Umag, ranoromanski i ranokršćanski Poreč, antička Pula, najmediteranskiji biser Rovinj s predivnom arhitekturom i parkovima, ubavi i idilični Novigrad, Medulin i Rabac, kao i svjetski poznati naturistički Vrsar. Brijunski arhipelag je jedan je od prelijepih hrvatskih nacionalnih parkova, kao i prirodni rezervat Limski kanal, poznato uzgajalište riba, kamenica i školjaka.

Kada se zeleno i plavo stope u jedno...

Iako je priobalna Istra poznatija, jer predstavlja jednu od najjačih turističkih regija na Mediteranu, ipak pravo otkriće je intaktno i vilinsko zaleđe, unutrašnjost Istre - te krasne “terrae magicae”. U razvijenoj i renomiranoj turističkoj Istri je turizam nazočan u svim porama njenih gostoljubivih domaćina, u sva godišnja doba, u svim kategorijama, za sve uzraste i socijalne strukture, za sve nacije...

Nakon lješkarenja na nekoj lijepoj plaži neka vas put odnese u izazovno i intaktno istarsko zaleđe. Bit ćete osupnuti novootkrivenim ljepotama i postati ćete pravi sladokusci na nekoj vinskoj cesti, cesti maslinovog ulja ili lavande, u nekom agroturističkom centru ili seoskoj gostionici... i uživati ćete otkrivajući predivne gradiće na brežuljku, Toscanski ugođaj s divnim zelenilom nekog šumarka ili proplanka, uščuvanu faunu, neki potočić ili jezerce koji Vas neće ostaviti ravnodušnim.

Dobro došli u “krasnu zemlju” Istru, u koju se ulazi bez kucanja, jer su joj vrata uvijek i širom otvorena za sve dobronamjerne posjetioce i drage prijatelje.

Rt Kamenjak - foto
Foto: Ivo Biočina, CNTB

Uživajte u svakom trenutku!

Istarski smještajni objekti, kampovi, hoteli i apartmani, nude najširu paletu kvalitetne ponude i bogate sadržaje u smještaju, gastronomiji, zabavi, animaciji, sportu i rekreaciji, u izletničkoj i informativnoj djelatnosti i uz kompletnu “turističku infarstrukturu”. Goste očekuju bezbrojne atraktivne terase, diskoteke, pizzerie, barovi, restaurantri, bistroi, kavane, vinski podrumi, a sve vrste sportova, od tradicionalnih do onih najnovijih - “in”, iščekuju posjetioce potrebitih i željnih rekreacije u najljepšim danima u godini – godišnjem odmoru.

Šarmantnih i pitoresknih gradića na obali ima bezbroj, a razvedenost obale s mnogim zelenim otocima, uvalama, žalima … prelijepa je slika krasne Istre.

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove