Gledaj YouTube videozapise

Što vam je potrebno za kampiranje?

Kampiranje, kao specifičan oblik provođenja slobodnog vremena u prirodi, karakterizira upotreba kamping opreme, danas već vrlo sofisticirane, kvalitetne i maksimalno prilagođene svakom gostu. Ljubiteljima slobode kretanja i odmora u prirodi na raspolaganju stoje brojne mogućnosti kupnje ili najma kamping opreme kojoj je osnovni cilj učiniti odmor u kampu bezbrižnim i ugodnim.

Kamper uz more, Novigrad - foto
Foto: Kamp Aminess Sirena, Novigrad

Za ljubitelje slobode i odmora u prirodi

Ako ste ljubitelj avanture, nesputanosti i slobode kretanja te tražite izravan dodir s prirodom, raznolik je izbor kamping smještaja koji će odgovarati vašem najomiljenijem načinu kampiranja:

  • šator – kao najjednostavniji oblik kamping opreme, šator se danas smatra najpopularnijim opremom za kampiranje među mladima, avanturistima, ljudima željnima nesputanosti i bijega u prirodu. Šatori su danas izgrađeni od visokokvalitetnih, čvrstih i vodonepropusnih materijala, a ono što će od vas zahtijevati jest spretnost u njihovom podizanju i pričvršćivanju za tlo;
  • kamp prikolica – ovaj oblik kamping opreme danas možete pronaći u raznim veličinama i za različite namjene – od onih za romantičan odmor u dvoje, pa sve do prostranih kamp prikolica za cijelu obitelj. Prednost kamp prikolice je u tome što je odvojiva od automobila, pa ste samim time slobodni za nesmetano istraživanje destinacije u kojoj ste odlučili provesti svoj kamping odmor. Vaša „kuća na kotačima“ čekati će vas na sigurnom mjestu unutar kampa;
  • kamper – vezani ste za svoj dom i niste skloni mijenjanju svojih navika? Onda je kamper, tj. kamp vozilo s vlastitim pogonom, zasigurno jedan od najboljih izbora za vas! Iako najskuplji, te ujedno i najbogatije opremljeni oblik vlastite pokretne kamping opreme, kamper će vam zasigurno pružiti osjećaj vlastitog doma. Jednom kada ga parkirate u odabranom kampu, bezbrižno ćete moći uživati u svom jutarnjem ritualu ispijanja kave.

U slučaju da nemate vlastiti šator ili kamp prikolicu, svejedno možete doživjeti istinski osjećaj kampiranja, budući da pojedini hrvatski kampovi nude mogućnost njihova najma:

Mobilna kućica za najam, Krk - foto
Foto: Kamp Ježevac, Krk

Željni ste komfora i luksuza?

Ako se pak ne želite odreći potpune udobnosti te od svog kampiranja očekujete nešto više, na raspolaganju vam stoje:

  • mobilne kućice – kao sve traženiji oblik smještaja u kampu, mobilna kućica pruža iznimnu udobnost, prostranost i osjećaj sigurnosti, bez odricanja od svih blagodati boravka u kampu;
  • glamping – ovaj luksuzni i ponešto drugačiji oblik smještaja otkriti će vam potpuno novu dimenziju kampiranja. Od kućica u krošnjama drveća, šatora nad rijekom, drvenih kućica za dvoje pa sve do komfornih glamping šatora za čitavu obitelj, glamping smještajni objekti učinit će vaš odmor jedinstvenim i nezaboravnim.

Odaberite svoj komadić raja u Hrvatskoj i otkrijte:


Gdje nabaviti opremu za kampiranje?

Neovisno kampirate li po prvi put ili će ovogodišnje kampiranje biti samo jedno od mnogih do sada, nabavka nove ili obnova postojeće opreme za kampiranje vrlo je bitna stavka u planiranju svakog kamping odmora.

Stoga vam u nastavku navodimo popis trgovina s bogatim asortimanom kamping opreme u Hrvatskoj – od šatora, klinova i užeta, kreveta na napuhavanje i vreća za spavanje, električnih kablova i rasvjetnih tijela, prijenosnih kuhinja, posuđa i rashladnih torbi, suncobrana, ležaljki i vrtnih garnitura, pa sve do opreme za vodene sportove:

Pojedine trgovine kamping opreme nude vam i mogućnost online kupovine, za udobnu kupovinu iz udobnosti vašeg doma. Osim u specijaliziranim trgovinama izvan kampova, određeni dio asortimana kamping opreme možete pronaći i u pojedinim hrvatskim kampovima.

Želimo vam ugodan boravak u hrvatskim kampovima, uvijek uz kvalitetnu i ispravnu kamping opremu!

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove