Gledaj YouTube videozapise

Često postavljana pitanja

1. Da li je dozvoljeno kampiranje izvan registriranih kampova?

U Hrvatskoj nije dozvoljeno kampiranje na slobodnim prostorima izvan registriranih kampova te je takvo kampiranje kažnjivo. Kampiranje je dozvoljeno samo unutar kampova ili registriranih kamp odmorišta.

2. Gdje sve mogu kampirati s kamperom? Postoje li kamp odmorišta?

Kamp Sirena

Kampiranje s kamperom je dozvoljeno samo unutar registriranih kampova. Većina kampova je opskrbljena kamper-servisom (voda i odvod). Neki kampovi imaju i poseban dio namijenjen kratkim boravcima s kamperom ispred rampe. Popis kamp odmorišta u Hrvatskoj.

3. Da li je rezervacija smještaja u kampu nužna?

Rezervacija smještaja se preporuča za boravak u glavnoj sezoni, a u objektima za najam tijekom čitave sezone. Kampovi imaju različite rezervacijske sustave, pa se o detaljima vršenja rezervacije možete informirati na stranicama kampa. Za neke kampove možete izvršiti on-line booking direktno s našeg portala.

4. Da li je za rezervaciju smještaja potrebna akontacija?

Veliki broj kampova traži akontaciju za rezervaciju. Plaćanje akontacije može se u nekim kampovima izvršiti kreditnom karticom, a u nekima bankovnom doznakom na broj računa koji je naveden na potvrdi rezervacije. Uplaćeni se iznos akontacije odbija od računa za boravak u kampu. Neki kampovi uz akontaciju naplaćuju i nepovratnu rezervacijsku pristojbu. Točne informacije naći ćete na web stranicama kampa.

5. Kako se najlakše može doći autom ili kamperom do određenog kampa?

Da bismo olakšali vaše putovanje, na našem ćete portalu pronaći GPS koordinate i Route Planner.

6. Postoje li u kampovima objekti za najam?

Za ljubitelje kampiranja koji nemaju vlastitu opremu za kampiranje mnogo kampova nudi čitav niz smještajnih mogućnosti. To mogu biti mobilhomovi, apartmani, bungalovi i glamping objekti (Detaljne informacije potražite pod detaljima kampa).

Mobilhomovi i bungalovi su u pravilu odvojene kućice različitih dimenzija, s odvojenom spavaćom sobom, kuhinjom i prostorom za dnevni boravak te s terasom i vrtnim namještajem. Apartmani se mogu naći u zgradama s više smještajnih jedinica, a umjesto terase imaju balkone. Skoro u svim objektima za najam nalazi se sve što je potrebno za boravak, uključujući posteljinu, ručnike i vrtni namještaj.

7. Kakva je opremljenost smještajnih jedinica u kampu?

Gosti koji putuju s vlastitom opremom za kampiranje mogu birati između različitih vrsta smještajnih jedinica, sa ili bez struje, sa ili bez vode i odvoda. Cijena smještajne jedinice ovisi o stupnju opremljenosti i o samoj lokaciji istih.

8. Da li je organizirana animacija tokom čitavog perioda rada kampa?

Kamp Bijela Uvala

U velikim kampovima da, iako je u pred i posezoni u nešto suženom obliku. U svim kampovima koji pružaju usluge animacije kompletni animacijski timovi funkcioniraju od polovice lipnja do kraja kolovoza. Animacijski programi su u pravilu besplatni.

9. Postoji li u kampu mogućnost korištenja interneta?

Internet usluga je danas uobičajena u svim kampovima, negdje se pruža na recepciji a često je dostupan i bežični pristup (wireless).

10. Mogu li se dovesti kućni ljubimci?

Gosti s kućnim ljubimcima su dobrodošli. Za ulazak u Hrvatsku s kućnim ljubimcem treba imati internacionalnu putovnicu ili veterinarsku potvrdu da je ljubimac zdrav i da ne dolazi iz područja u kojem ima zaraznih bolesti koje se prenose njihovim posredstvom.

11. Kakva je infrastruktura za kućne ljubimce u kampu?

U većini kampova je kućnim ljubimcima dozvoljen pristup uz nadoplatu prema aktualnom cjeniku. Bolji kampovi u sklopu pojedinih sanitarnih blokova imaju i posebni odvojeni tuš za kućne ljubimce. Kampovi koji ne primaju kućne ljubimce označeni su posebnom ikonicom.

12. Koliko su kampovi udaljeni od plaže?

Velika većina kampova smještena je direktno na moru i ima vlastitu uređenu plažu koja može biti kamena, pješčana ili šljunčana.

13. Što je “Plava zastava”?

Plava zastava je međunarodno ekološko priznanje očuvanju okoliša, a dodjeljuje se od strane FEEE (Foundation for Environmental Education in Europe) plažama i marinama koje zadovoljavaju niz biranih kriterija te stoga simbolizira plažu s visokom kakvoćom usluga, čistoćom mora i obale te opremljenosti i uređenosti. Danas Plavu zastavu ima sve više kampova.

14. Tko može ući u naturistički kamp?

Naturistički centri prihvaćaju sve turiste koji dolaze na odmor s članskom karticom INF-a ili nekog naturističkog udruženja, ali jednako tako ugošćuju i sve obitelji koje se ponašaju u skladu s naturističkim pravilima. Muškarcima-samcima bez iskaznice INF-a u pravilu ulaz nije dozvoljen!

15. Postoji li mogućnost prakticiranja naturizma izvan specijaliziranih naturističkih centara?

Naturizam

U Hrvatskoj ima kampova koji su djelomično naturistički, tj. onih koji su podijeljeni na dio za naturiste i dio za nenaturiste. Također, postoje kampovi koji imaju samo po koju naturističku plažu. Na našem kamping portalu označeni su svi naturistički centri.

16. Kako se vrši plaćanje usluga kampiranja?

Plaćanje usluga kampiranja vrši se u službenoj valuti, tj. u eurima. Strane valute se ponekad mogu mijenjati na recepcijama. Usluge je moguće plaćati i kreditnim karticama. Informacije o vrsti kartica koju kamp prihvaća nalaze se na stranicama kampa.

17. Kako funkcionira pošta i telekomunikacija?

Poštanski uredi su u pravilu otvoreni od 7 do 19 sati, u manjim mjestima od 7 do 14 sati, međutim svugdje se nalaze i telefonske govornice iz kojih se može telefonirati direktno u inozemstvo. Za telefoniranje iz telefonskih govornica koristi se telefonska kartica koja se može kupiti u svim poštanskim uredima i kioscima.

18. Koliki je napon struje?

Napon je 220 V, frekvencija 50 Hz.

19. Da li je tekuća voda iz slavine pitka?

Voda je pitka u čitavoj Hrvatskoj.

20. Koje bih telefonske brojeve trebao imati?

Međunarodni pozivni broj za Hrvatsku: +385

Jedinstveni broj za pomoć: 112 - ovaj broj može se pozvati u bilo koje doba dana i noći, neovisno gdje se nalazite, a telefonski poziv se ne naplaćuje. Broj možete nazvati ako vam treba hitna medicinska pomoć, vatrogasci, policija, gorska služba spašavanja, hitna veterinarska pomoć, pomoć drugih službi i operativnih snaga zaštite i spašavanja

  • Policija: 192
  • Vatrogasci: 193
  • Hitna medicinska pomoć: 194
  • Pomoć na cestama (Hrvatske autoceste - HAK): 1987 (ako zovete iz inozemstva ili s mobitela birajte: +385 1 1987)
  • Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru: 195
  • Opće informacije: 18981
  • Informacije o mjesnim i međugradskim telefonskim brojevima: 11888
  • Informacije o međunarodnim telefonskim brojevima: 11802
  • Vremenska prognoza i stanje na cestama: 072 777 777 (ako zovete iz inozemstva ili s mobitela birajte: +385 1 464 0800)

Niste pronašli traženi odgovor? Pošaljite nam upit na info@camping.hr

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove