Gledaj YouTube videozapise

Kontinentalna Hrvatska

...jer Hrvatska nije samo plava...

Plitvicka jezera Hrvatska

Unutrašnjost Hrvatske obiluje turistički zanimljivim područjima. U dijelu gdje ravničasti prostor prelazi u planinski, na visini od oko 600 m nadmorske visine smješten je nacionalni park Plitvička jezera. Prirodni je to fenomen i ekološki osjetljiv hidrogeološki sustav jezera koji je UNESCO stavio na listu Svjetske kulturne i prirodne baštine, a godišnje ih posjete stotine tisuća posjetitelja.

Središnjom Hrvatskom dominira Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske i kulturno, znanstveno, sveučilišno, gospodarsko, ali i poslovno i kongresno turističko središte. Veći gradovi središnje Hrvatske su Varaždin, Čakovec, Karlovac, Koprivnica i Bjelovar.

Izliječite dušu i tijelo

Ova regija ima razvijen zdravstveni i seoski turizam, a posebnost su dvorci starih plemićkih obitelji (Trakošćan, Veliki Tabor) i brojne ljekovite toplice (Stubičke, Krapinske, Tuheljske i Varaždinske).

Istočna regija Slavonija s gradovima Osijekom, Slavonskim Brodom, Vinkovcima, Vukovarom, Đakovom, Ilokom i drugima razvila je lovni, ribolovni i seoski turizam. U Slavoniji su takoder brojni dvorci i ljetnikovci plemićkih obitelji, kao i nadaleko poznati vinski podrumi.

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove