Gledaj YouTube videozapise

Dalmacija - Splitska regija

Split

Stanovnici Splita sa ponosom će vam reći da je Split najljepši grad na svijetu, a nakon razgledavanja i upoznavanja grada i njegovih ljudi, neće mnogo trebati da se i samo zapitate da nisu možda stanovnici u pravu kada tako i tvrde. Split je vječno mladi grad, ali istodobno grad koji ima 1.700 godina staru prošlost, još od vremena kada ga je car Dioklecijan odabrao kao mjesto za odmor. Povijesna ostavština grada omogućila je da Split bude upisan i na svjetsku liste spomeničke baštine UNESCO-a.

Splitska riva - foto
Foto: Patricia Jekki

Smješten u najtoplijem dijelu sjevernih obala Mediterana, sa park-šumom Marjanom kao zelenim plućima grada, Split se može pohvaliti sa 2.700 sunčanih sati godišnje. Pored turizma, Split je ekonomski, industrijski i kulturni centar regije.

Kultura, zabava, gastronomska raznolikost, mogućnosti aktivne rekreacije i brojne izlete u okolicu, garancija su da će Split zauvijek ostati u vašem pamćenju, da će ostati grad u koji ćete se uvijek s veseljem vratiti.

Makarska 

U podnožju Biokova, okružen pravom mediteranskom vegetacijom u dugoj uvali prostire se makarska rivijera. Na tom prostoru nalazi se i veliki broj kampova.

Brela, Makarska rivijera - photo
Foto: Ivo Biočina, CNTB

Otok Brač

Brač je treći hrvatski otok po veličini. Dobro je povezan trajektima i brodskim vezama. Stanovništvo se bavi uspješno poljoprivredom, ribarstvom, vađenjem i obradom kamena, ali ima i vrlo dobro razvijen turizam. Najpoznatije turističko mjesto je Bol s prelijepom pješčanom plažom Zlatni rat. Upravo u blizini te izvanredne ljepote i prirodnog fenomena nalazi se i veliki broj uređenih kampova.

Turizam je u stalnom usponu, naročito otkako je otok Brač dobio vlastitu zračnu luku. Poznata turistička mjesta su još Supetar i Pučišća. Izvanredno ugodna klima, bogata vegetacija i predivne plaže veliki su izazov za sve goste koji rado i redovito posjećuju ovaj predivni otok, pravi turistički raj.

Otok Hvar

Turistički vrlo poznat po najviše sunčanih dana u godini i nadaleko hvaljenom ljekovitom klimom posebno za astmatičare Hvar je pravi bastion otočkog turizma u Hrvatskoj.

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove