Kamping destinacije u Dalmaciji - regija Split

Destinacije u regijama:    Istra    Kvarner    Lika-Senj    Unutrašnjost    Zadar    Šibenik    Split    Dubrovnik

 • Baška Voda

  Smještena na Makarskoj rivijeri, podno planine Biokovo, Baška Voda jedna je od najpoznatijih turističkih destinacija središnjeg dijela Dalmacije.

  Boraveći u nekom od lokalnih kampova, uživajte u kristalno čistom moru te posjetite neke od brojnih restorana smještenih duž obalne šetnice. Ne propustite posjet Parku prirode Biokovo koji je od Baške Vode udaljen samo 15 km.


 • Biokovo - park prirode

  Biokovo je planina uz središnji dio dalmatinske obale. Biokovo se spušta prema moru vrlo strmim i golim vapnenačkim hridinama, ispod kojih se nalazi uzak i zelen primorski pojas.

  Uz vapnenačke strmine vodi samo nekoliko staza kojima se mogu kretati ljudi i životinje. Rijetke šume, škrti krški dolci i oskudni pašnjaci skromni su gospodarski izvori Biokova.


 • Bol

  Naselje Bol nalazi se na otoku Braču, popularna je turistička destinacija poznata po šljunčanoj plaži Zlatni rat.

  Nekada mjesto vinogradara, ribara i pomoraca, Bol je danas jedan od simbola hrvatskog turizma. Osim prirodnih ljepota, koje uključuju i tajanstvenu Zmajevu špilju, svojim posjetiteljima nudi i razne kulturne manifestacije.


 • Drvenik

  Naselje Drvenik dio je Makarske rivijere, a od grada Makarske udaljeno je oko 30 km. Trajektnom linijom povezano je s otokom Hvarom.

  Drvenik je za otok Hvar druga najvažnija pomorska veza otoka s kopnom. Osim šljunčane plaže i ugodne atmosfere, svojim posjetiteljima nudi niz sportskih i rekreacijskih sadržaja. Od grada Splita udaljen je 86 km.


 • Dugi Rat

  Naselje Dugi Rat smjestilo se na južnom dijelu hrvatske obale Jadrana, na cestovnom pravcu između Splita i Dubrovnika. Od povijesnog grada Splita dijeli ga 15 km.

  Na samo 5 km zapadno od Omiša, najbližeg urbanog središta, ovaj mali dio Dalmacije posjetiteljima nudi uživanje u miru i tišini. Područje Dugog Rata obuhvaća i nekoliko eko-etno sela, uključujući i mjesto Duća sa svojim pješčanim plažama.


 • Hvar

  Poznato turističko odredište Hvar najveće je naselje na istoimenom otoku, najsunčanijem i najdužem otoku u Jadranskome moru.

  Mediteransko okruženje i bogato kulturno-povijesno nasljeđe samo su dio šarma ovoga grada, čija je okolica jednako toliko atraktivna. Skup otočića Pakleni otoci, smješteni uz jugozapadnu obalu otoka, vrlo su popularno odredište za sve ljubitelje ronjenja.


 • Jelsa

  Gradić Jelsa smjestio se u središnjem dijelu otoka Hvara, uz njegovu razvedenu obalu s brojnim otočićima, uvalama i otocima. Neke od atraktivnih uvala rezervirane su i za kampiste.

  Osim maslinovog ulja, na čiju su kvalitetu stanovnici Jelse posebice ponosni, može se kušati i ono proizvedeno od lavande. Dio kulturne baštine Jelse je i tradicionalna procesija Za križen. Ovaj jedinstveni obred upisan je na popis nematerijalne svjetske baštine UNESCO-a.


 • Kaštel Stari

  Kaštel Stari jedno je od sedam naselja koja zajedno čine grad Kaštela, smješten na jadranskoj obali između Splita i Trogira.

  Na samo nekoliko koraka od mora, u ovom najstarijem dijelu grada Kaštela, koji je sa preostalih šest niknuo oko sedam tvrđava, može se pronaći ugodno mjesto za kampiranje. Oko 6 km obale može se istražiti biciklom, a tu je i rafting na rijeci Cetini.


 • Lokva Rogoznica

  Naselje Lokva Rogoznica dio je Omiške rivijere, a od grada Omiša udaljeno je oko 10 km. Grad Makarska nalazi se na 25 km, a grad Split na 30 km udaljenosti.

  U uvalama i plažama Lokve Rogoznice može se uvijek pronaći sjenovito mjesto zahvaljujući borovima koji rastu na tom području. U obližnjem se Omišu može saznati više o prošlosti ovog kraja, dok se na obližnjoj rijeci Cetini može uživati u raftingu.


 • Makarska

  Grad Makarska jedan je od najpopularnijih turističkih odredišta središnje Dalmacije. Smjestio se 60 km južno od Splita i 140 km sjeverno od Dubrovnika, u podnožju planine Biokovo.

  Zahvaljujući svom geografskom položaju, grad je dobro povezan sa susjednim otocima koje je moguće posjetiti u jednodnevnim izletima. Bogata turistička ponuda uključuje niz sportskih i rekreativnih aktivnosti, uključujući i planinarenje na Biokovo.


 • Okrug Gornji

  Mjesto Okrug Gornji smješteno je na jugozapadnoj strani otoka Čiova, a cesta koja vodi do antičkog grada Trogira povezuje ga s kopnom.

  Blizina grada Trogira, grada pod zaštitom UNESCO-a, jedna je od prednosti ovog dijela srednje Dalmacije. Ponuda uključuje šljunčane plaže idealne za obitelji s djecom, kao i kulinarske specijalitete te razne sportske aktivnosti.


 • Omiš

  Kao središnje mjesto 30 km duge rivijere, grad Omiš smješten je u srcu Dalmacije, na ušću rijeke Cetine. Popularna je destinacija za avanturistički turizam.

  Rafting na rijeci Cetini, slobodno penjanje po obližnjim stijenama i ziplining samo su neke od aktivnosti koje se nude ljubiteljima adrenalina. U ovome mjestu, nekada poznatom kao uporište gusarima, danas se organizira tradicionalni festival dalmatinskih klapa.


 • Podaca

  Naselje Podaca smjestilo se na južnom dijelu Makarske rivijere, od čijeg je središta, grada Makarske, udaljeno oko 35 km. Počeci života u naselju datiraju još iz kamenog doba.

  Ovdje, u podnožju planine Biokovo, ljubitelji kampiranja pronaći će mjesto u sjeni borova, u neposrednoj blizini šljunčane plaže. Mjesto se nalazi oko 5 km od trajektne luke iz koje se može krenuti na otok Hvar te oko 20 km od one iz koje se kreće prema poluotoku Pelješcu.


 • Podgora

  Povezano sa središnjom Europom zračnim linijama iz zračnih luka u Splitu i Dubrovniku, Podgora je turističko mjesto smješteno na Makarskoj rivijeri.

  Ribarska tradicija mjesta duža je od one turističke, pa se tako u novije vrijeme naselje s mnoštvom ribarskih kuća dodatno popunilo turističkim objektima i sadržajima. U njegovu najstarijem dijelu, u podnožju planine Biokovo, nalaze se stari maslinici i vinogradi.


 • Podstrana

  Podstrana je malo mjesto smješteno 8 km od Splita, najvećeg dalmatinskog grada te drugog po veličini grada u Hrvatskoj po broju stanovnika.

  Podstrana je poznata po svojoj kulturnoj baštini, maslinama, vinu i breskvama. Njegovi posjetitelji vjerno mu se vraćaju zahvaljujući gostoprimstvu domaćina, gastronomskoj ponudi kao i atraktivnim plažama smještenima duž 9 km duge obale.


 • Seget Donji

  Smješteno 2 km od grada Trogira, jednog od najvećih urbanih središta Dalmacije, naselje Seget Donji ima povoljan geografski položaj i idealno je mjesto za mlade ljude i obitelji.

  Posjetitelji mogu šetati obalnom šetnicom, uživati na 3 km dugoj plaži, posjetiti povijesnu jezgru grada ili baviti se nekim od sportova od kojih se posebno izdvajaju tenis i surfanje. Tu se nalazi i nudistička plaža.


 • Seget Vranjica

  Naselje Seget Vranjica dio je Trogirske rivijere, čije se središte, grad Trogir, nalazi na 5 km udaljenosti. Kao turistička destinacija omiljena je među obiteljima koje traže miran odmor.

  Na ovom području mogu se pronaći uvale sa pješčanim i šljunčanim plažama, a osim raznih sportova i oblika rekreacije, posjetiteljima se nude izleti na obližnje otoke na kojima se može doživjeti ugođaj robinzonskog turizma.


 • Slatine

  Slatine, malo ribarsko mjesto, smjestilo se na otoku Čiovu, 8 km od Trogira, grada pod zaštitom UNESCO-a, te 35 km od grada Splita.

  Tokom ljetnih mjeseci Slatine su sa Splitom povezane trajektnom linijom, a tokom cijele godine do tog najvećeg dalmatinskog grada može se stići i autobusom. Odavde se može krenuti u obilazak obližnjih otoka.


 • Split

  Najveći dalmatinski grad Split destinacija je s brojnim turističkim sadržajima. Tijekom cijele godine na raznim slikovitim lokacijama grada odvijaju se brojna kulturna događanja.

  Dioklecijanova palača, spomenik pod zaštitom UNESCO-a, samo je dio bogate povijesne i kulturne baštine grada. Prekrasan pogled na Split pruža se s brda Marjan, omiljenog odredišta ljubitelja prirode. Iz Splita je moguće organizirati posjete ostatku Dalmacije.


 • Stari Grad (Hvar)

  Naselje Stari Grad nalazi se na sjeverozapadnoj obali otoka Hvara. Starogradsko polje, primjer sustava grčke parcelacije, nalazi se na popisu svjetske baštine UNESCO-a.

  Polje je poznato po uzgoju grožđa i maslina, a zbog svojih kamenih suhozida uvršten je u mjesta od posebne kulturne važnosti. Vila Tvrdalj, u vlasništvu renesansnog pjesnika Petra Hektorovića, najpoznatiji je povijesni spomenik Staroga Grada.


 • Stobreč

  Stobreč je malo ribarsko mjesto smješteno samo 7 km od Splita, pruža opuštajući odmor na svojim kamenitim i pješčanim plažama.

  U čarima mjesta moguće je uživati šetnjom duž rive s koje se pruža pogled na morsko plavetnilo s jedne i zelenila s druge strane. Posjetiteljima su na raspolaganju i brojni sadržaji koje pruža obližnji grad Split.


 • Stomorska

  Unatoč razvoju suvremenog turizma, Stomorska, naselje na otoku Šolti, zadržalo je šarm starog ribarskog mjesta.

  Ono što karakterizira ovo naselje, smješteno na sjeveroistočnom dijelu otoka Šolte, 12 km od otočne luke Rogač, jesu plaže i njegova živopisna riva, s brojnim usidrenim jahtama i brodicama, gdje ribari prodaju svoju netom ulovljenu ribu.


 • Sućuraj

  Smješteno na istočnom rtu otoka Hvara, naselje Sućuraj geografski je najbliže kopnu. Jedno je od najtoplijih mjesta ovoga otoka, poznatog kao otok sunca.

  Uz obilje sunca, gotovo 2.700 sunčanih sati godišnje, ovo područje obiluje i brojnim biljnim vrstama. Zahvaljujući trajektnim linijama, odavde su dostupne brojne turističke atrakcije Dalmacije, ali i Hrvatske.


 • Supetar

  Iz Supetra, jednog od najpopularnijih turističkih mjesta u Dalmaciji, smještenog na sjeveru otoka Brača, lako su dostupne brojne atraktivne lokacije ovog dijela Hrvatske.

  Trajektna linija spaja ovo naselje sa gradom Splitom, povijesnim središtem Dalmacije, a nedaleko Supetra nalazi se i grad Šibenik s njegovim brojnim povijesnim spomenicima, kao i ljepote rijeka Cetine i Krke.


 • Sutivan

  Sutivan je mjesto na otoku Braču, smješteno 7 km zapadno od naselja Supetra. Ovdje se može pronaći autentično dalmatinsko okruženje.

  Ovo naselje oaza je mira i tišine, u kojem se može pronaći dvadesetak lokalnih plaža, uključujući i one udaljenije do kojih se može stići pješice, biciklom ili brodom. Mnoge od njih pogodne su za djecu kao i za ljubitelje sportova na vodi.


 • Trogir

  Smješten u srednjoj Dalmaciji, 25 km zapadno od Splita, grad Trogir sa svojim kulturnim i povijesnim znamenitostima uvršten je na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine.

  Poznat kao najbolje očuvan romaničko-gotički grad središnje Europe, posjetiteljima nudi posjet brojnim atrakcijama kao što su katedrala Sv. Lovre i crkva Sv. Nikole u kojoj se čuva grčki reljef s likom božanstva Kairosa.


 • Vrboska

  Poznato po dugoj tradiciji naturizma u obližnjim skrivenim uvalama, Vrboska je najmanje naselje na otoku Hvaru, nastalo još u 15. stoljeću.

  Vrboska se smjestila duboko u zaljevu, a zbog mostova koji ga premošćuju, Vrbosku često nazivaju i „Mala Venecija“. Smatra se jednom od najljepših turističkih destinacija na otoku, sa starim gradskim kućama izgrađenima u gotičkom, neorenesansom i baroknom stilu.


 • Zadvarje

  Smješteno u središnjem dijelu Dalmacije, naselje Zadvarje nalazi se u blizini grada Omiša, kao i mjesta Brela, Šestanovca te Selca na otoku Braču.

  Smješteno na rubu kanjona rijeke Cetine, posjetiteljima nudi mogućnost uživanja u brojnim aktivnostima poput raftinga, biciklizma, penjanja i planinarenja, kao i kupanja pod vodopadima rijeke. U okolici mjesta nalaze se brojne šljunčane i pješčane plaže.


 • Zagvozd

  Mjesto Zagvozd smješteno je na istočnoj strani Parka prirode Biokovo koja ga čini idealnim polazištem za atraktivne planinarske izlete i mjestom za bavljenje brojnim sportskim aktivnostima ispunjenima adrenalinom.

  U Zagvozdu se održavaju i brojna kulturno-zabavna događanja koja turistima predstavljaju tradicionalne pjesme i plesove, a ljubitelji kazališta mogu posjetiti i popularnu manifestaciju „Glumci u Zagvozdu“ na kojoj se tijekom ljetnih mjeseci susreću brojni hrvatski kazališni glumci i društva.


 • Zaostrog

  Smješteno na jugu Makarske rivijere, od čijeg je središta, grada Makarske, udaljeno oko 30 km, naselje Zaostrog nalazi se na pola puta između Dubrovnika i Splita.

  Najznačajniji spomenik ovoga naselja je franjevački samostan Sv. Marije, izgrađen u 15. stoljeću. U sklopu samostana nalazi se knjižnica s više od 30 tisuća povijesnih svezaka kao i botanički vrt s više od 250 vrsta biljaka.


 • Živogošće

  Naselje Živogošće nalazi se na jugu Makarske rivijere, u podnožju planine Biokovo, idealnog odredišta za sve ljubitelje avanturizma, planinarenja i aktivnog odmora u prirodi.

  Prema Parku prirode Biokovo moguće je krenuti sa 6 km duge obale duž koje se protežu brojne šljunčane plaže. Osim planinarske staze, na raspolaganju su i sportski tereni, uključujući i one za boćanje i tenis.


Hrvatski otoci

GPS koordinate

Route planner

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove