Kamping destinacije u Dalmaciji - regija Šibenik

Destinacije u regijama:    Istra    Kvarner    Lika-Senj    Unutrašnjost    Zadar    Šibenik    Split    Dubrovnik

 • Betina

  Naselje Betina smjestilo se 35 km zapadno od Šibenika, na sjeveroistočnoj obali otoka Murtera, koji je u mjestu Tisno mostom povezan s kopnom.

  Smatra se jednim od najljepših mjesta na Jadranu. Neke od ulica u povijesnoj jezgri, zaštićenom kulturnom dobru, još su uvijek popločene kamenim oblucima izvađenima iz mora. Izgradnja drvenih brodova glavna je djelatnost lokalnih žitelja još od 18. stoljeća.


 • Brodarica

  Naselje Brodarica smjestilo se duž jadranske turističke prometnice, 5 km južno od grada Šibenika, na obali posebno atraktivnoj ljubiteljima kampiranja.

  Svi kampovi ovoga područja nalaze se blizu mora, uronjeni u zelenilo borove šume. Osim Nacionalnog parka Krka, mogu se posjetiti i obližnji otočići s kojih se pruža pogled na Brodaricu.


 • Grebaštica

  Naselje Grebaštica nalazi se 14 km južno od Šibenika, poznato je kao turističko odredište za obitelji, okruženo pješčanim plažama i mediteranskom vegetacijom.

  Smješteno je u uvali u kojoj se mogu pronaći brojne atraktivne biciklističke staze. Nedaleko obale nalaze se pitoreskna sela čije će vam stanovništvo poželjeti ugodnu dobrodošlicu i ponuditi plodove svoje zemlje.


 • Jezera

  Naselje Jezera smješteno je na jugoistočnom dijelu otoka Murtera, oko 30 km od Šibenika, idealno je polazište za istraživanje okolice.

  Iz Jezera se može posjetiti Nacionalni park Kornati, kao i rijeka Krka smještena u istoimenom nacionalnom parku. U okolici mjesta nalaze se pješačke staze koje vode kroz maslinike i borovu šumu. Stabla borova i maslina mogu se pronaći i u lokalnim kampovima.


 • Kornati - nacionalni park

  Kornati su najrazvedenija otočna skupina cijelog Sredozemlja, a nalaze se u sjevernoj Dalmaciji nedaleko Šibenika. Ovaj pravi labirint mora i kamena sastoji se od oko 140 nenaseljenih otoka, otočića i hridi s površinom od svega sedamdesetak četvornih kilometara.

  Kornatski otoci ističu se brojnim bizarnim oblicima i neobičnim reljefnim strukturama, te osobito visokim klifovima.


 • Krka - nacionalni park

  Nacionalni park Krka nalazi se oko 15 km od grada Šibenika, obuhvaća površinu od 109 četvornih kilometara najljepšeg dijela toka rijeke Krke i donjeg dijela toka rijeke Čikole.

  Sa svojih sedam sedrenih slapova i vertikalnim padom od 224 m, rijeka Krka je prirodni i krški fenomen. U prekrasnim se vizurama vodopada može uživati šetajući uređenim stazama dodatno uređenima edukativnim panelima s informacijama o flori i fauni ovog područja.


 • Lozovac

  Lozovac je naselje smješteno na ulazu u Nacionalni park Krka, oko 15 km od grada Šibenika, jednog od najvažnijih urbanih središta Dalmacije.

  Ljubitelji kampiranja koji su svoj odmor odlučili provesti u Lozovcu mogu posjetiti i obližnji Nacionalni park Kornati, od kojeg je ovo naselje udaljeno oko 30 km. Područje karakterizira opuštajuće i raznoliko okruženje.


 • Murter

  Naselje Murter, smješteno na sjeverozapadnom dijelu istoimenog otoka, administrativno obuhvaća više od 170 otoka, otočića i hridi Nacionalnoga parka Kornati.

  Brojne pješčane plaže čine ga iznimno popularnim turističkim odredištem, kao i blizina nekoliko nacionalnih parkova smještenih u njegovu zaleđu, od kojih se posebno izdvaja Nacionalni park Krka. Od grada Šibenika naselje je udaljeno 30 km, a od Zadra 50 km.


 • Obonjan

  Smješten u šibenskom arhipelagu, u Dalmaciji, na 20 minuta vožnje gliserom od kopna, otok Obonjan jedinstven je po mnogočemu. Ovaj nenastanjeni otok površine 136 hektara okružen je plažama a zahvaljujući nepostojećem prometu motornih vozila, na otoku vladaju mir i tišina, što ga dodatno čini oazom za savršen odmor.

  Podmorje u okolici je vrlo atraktivno za ronjenje a kako u blizini nema naseljenih mjesta, ova je lokacija savršena za promatranje zvijezda. Na otoku se nalazi glamping resort sa svim pratećim sadržajima.


 • Otok Žut

  Kornati su najrazvedenija otočna skupina cijelog Sredozemlja, a nalaze se u sjevernoj Dalmaciji nedaleko Šibenika. Ovaj pravi labirint mora i kamena sastoji se od oko 140 nenaseljenih otoka, otočića i hridi s površinom od svega sedamdesetak četvornih kilometara.

  Kornatski otoci ističu se brojnim bizarnim oblicima i neobičnim reljefnim strukturama, te osobito visokim klifovima.


 • Pirovac

  Naselje Pirovac jedno je od najvažnijih turističkih mjesta Šibenske rivijere, smješteno u neposrednoj blizini nacionalnih parkova Kornati i Krka.

  Smjestilo se na samo 5 km od Parka prirode Vransko jezero u kojemu se moguće baviti sportskim ribolovom. Cestovno je povezano sa gradovima Šibenikom, Zadrom, Trogirom i Splitom. Jedna od obližnjih uvala, Makirina, poznata je po svojem ljekovitom blatu.


 • Primošten

  Na samo 25 km od Šibenika i 60 km od Splita smjestio se grad Primošten, iz kojeg je moguće krenuti u obilazak obližnjih nacionalnih parkova.

  Zahvaljujući svojem geografskom položaju, predstavlja idealnu polazišnu točku za posjet nacionalnim parkovima Krka i Kornati, a arhitektura koja se može pronaći u starome dijelu grada, kao i proizvodnja poznatog vina sorte babić, čine ga posebno atraktivnim.


 • Rogoznica

  Smješten u središnjem dijelu Dalmacije, gradić Rogoznica ima obalu dugu 54 km, a mnogi ga smatraju jednom od najzaštićenijih luka na Jadranu.

  Od Nacionalnog parka Plitvička jezera do Dubrovnika – iz Rogoznice se sve čini nadohvat ruke. Morsko dno posuto je potonulim brodovima koji datiraju iz različitih povijesnih razdoblja.


 • Skradin

  Smješten na desnoj obali rijeke Krke, 19 km od grada Šibenika, Skradin je mediteranski gradić prožet tragovima venecijanske arhitekture.

  Starogradska jezgra zaštićen je spomenik kulture u kojoj se nalaze zgrade koje potječu iz 18. i 19. stoljeća. Ambijent ovoga mjesta tipično je dalmatinski, posebice tijekom održavanja susreta dalmatinskih klapa, simbola hrvatskog Jadrana.


 • Šibenik

  Grad Šibenik povijesno je jedan od najznačajnijih dalmatinskih gradova, smješten u središnjem dijelu hrvatskog dijela jadranske obale, nedaleko Nacionalnog parka Kornati.

  Uz prirodne ljepote koje ga okružuju, grad je poznat i po svojoj katedrali. Posvećena sv. Jakovu, njezina izgradnja trajala je čak stotinu godina, a 2000. godine uvrštena je na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine.


 • Tisno

  Podijeljeno na dva dijela 38 metara širokim tjesnacem između otoka Murtera i kopna, naselje Tisno svoj je turizam razvilo, između ostalog, zahvaljujući ljekovitom blatu u uvali Makirina.

  Uz lječilišni turizam, svojim posjetiteljima nudi i mogućnost obilaska brojnih kulturnih znamenitosti smještenih u njegovoj okolici, pa tako i u povijesnom gradu Šibeniku koji je od Tisna udaljen 30 km. Posjetitelji Tisnog mogu prisustvovati međunarodnoj utrci magaraca.


 • Tribunj

  Povezano sa svim važnijim mjestima šibenske regije, turističko mjesto Tribunj može se istražiti vozeći se brojnim biciklističkim stazama.

  Sa brda Sv. Nikole pruža se prekrasan pogled na cijelo područje. U blizini Tribunja nalaze se i dva nacionalna parka, Kornati i Krka, do kojih je moguće doći i organiziranim izletima koji polaze iz Tribunja.


 • Vodice

  Vodice su turističko odredište poznato po svojoj bogatoj i raznovrsnoj turističkoj ponudi. Ovaj gradić smješten je na samoj obali, 11 km sjeverozapadno od Šibenika.

  Osim brojnih kulturno-povijesnih spomenika grada Šibenika, središta rivijere kojoj pripadaju i Vodice, posjetiteljima su dostupne i razne atrakcije susjednog otoka Prvića na kojem se može pronaći i memorijalni centar posvećen životu i stvaralaštvu izumitelja Fausta Vrančića.


Hrvatski otoci

GPS koordinate

Route planner

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove