Kamping destinacije u Dalmaciji - regija Dubrovnik

Destinacije u regijama:    Istra    Kvarner    Lika-Senj    Unutrašnjost    Zadar    Šibenik    Split    Dubrovnik

 • Babino polje

  Babino Polje najveće je i jedno od najstarijih naselja na otoku Mljetu. Smješteno u središnjem dijelu otoka, nad prostranim plodnim područjem, a obuhvaća još tri zaseoka.

  Nalazi se u neposrednoj blizini Odisejeve pećine u kojoj je, prema legendi, junak grčke mitologije proveo nekoliko godina prije svog povratka na Itaku.


 • Banići

  Naselje Banići nalazi se 4 km sjeverozapadno od naselja Slano, središta općine Dubrovačko primorje, a od povijesnoga grada Dubrovnika udaljeno je 24 km.

  Smješteno duž južnog dijela hrvatske obale, nalazi se u blizini brojnih popularnih turističkih destinacija u Hrvatskoj, te nudi raznoliku turističku ponudu, posebice brojne biciklističke staze.


 • Blato

  Naselje Blato smjestilo se u središnjem dijelu otoka Korčula. Jedno je od najstarijih naselja ovoga otoka, okruženo slikovitim uvalama i otočićima.

  Povijest ovoga kraja možete upoznati posjetite li etnografsku zbirku muzeja Barilo u kojem se mogu kušati lokalni proizvodi, dok kilometri pješačkih i biciklističkih staza čekaju na sve one željne aktivnog odmora.


 • Brijesta

  Turističko mjestašce Brijesta smješteno je u istoimenoj uvali Malostonskog zaljeva, na poluotoku Pelješcu, odakle se može krenuti u posjetu susjednim otocima.

  Poznato je kao idealno mjesto za obiteljski odmor nudeći raznovrsne atraktivne sadržaje. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u sportskom ribolovu kao i u veslanju duž obale ili u blizini obližnja 4 otočića.


 • Drače

  Naselje Drače smješteno je na sjevernom dijelu poluotoka Pelješca, a poznato je kao odredište za obiteljski odmor.

  Nalazi se u maloj uvali, s kopnom je dobro povezano, a odlikuje se neobičnim arhipelagom koji obuhvaća čak 13 otoka. Temperatura mora ovoga područja je iznad prosjeka, pa je stoga more pogodno za uzgoj riba i školjaka.


 • Dubrovnik

  Smješten na jugu Hrvatske, grad Dubrovnik jedna je od najpoznatijih turističkih destinacija Hrvatske. Bogate kulturno-povijesne baštine, Dubrovnik godišnje posjeti velik broj turista.

  Od 1979. godine Dubrovnik se nalazi na UNESCO-ovom popisu zaštićene kulturne baštine. Njegove zidine opasaju brojne dragocjene kulturno-povijesne znamenitosti i bogatstvo staroga grada. Brdo Srđ i obližnji otočići omiljena su odredišta za sve one željne odmora u prirodi.


 • Korčula

  Grad Korčula nalazi se na sjeveroistočnom dijelu istoimenog otoka, smještenog u južnom dijelu Dalmacije. Idealno je polazište za obilazak susjednih otoka.

  U povijesnom centru okruženom zidinama mogu se pronaći spomenici od povijesne i kulturne važnosti, kao što je katedrala Sv. Marka, u kojoj su postavljena umjetnička djela Jacopa Tintoretta. S poluotokom Pelješcom grad je povezan trajektnom linijom.


 • Kućište

  Kao idealno mjesto za ljubitelje surfanja, naselje Kućište smjestilo se na poluotoku Pelješcu. Nalazi se 5 km od najvećeg naselja na poluotoku, Orebića.

  Zahvaljujući vjetrovima koji na ovom području pušu tokom čitave godine, Kućište je jedno od najboljih mjesta na hrvatskom Jadranu ne samo za surfanje, nego i za jedrenje. Turistička ponuda također uključuje istraživanje morskog dna i posjete obližnjim otocima.


 • Lastovo

  Dio istoimenoga otoka i arhipelaga, gradić Lastovo smjestio se na padini sjeveroistočnog dijela otoka, na krajnjem jugu Hrvatske.

  Mještani su posebice ponosni na obiteljske kuće iz 15. i 16. stoljeća na kojima još i danas stoje dimnjaci iz mletačkog doba. Zbog svoje važnosti u očuvanju biološke raznolikosti u Sredozemlju, arhipelagu je dodijeljen status parka prirode.


 • Lastovo - park prirode

  Lastovsko otočje sastoji se od 46 otoka i otočića, od kojih je najveći Lastovo, a najudaljeniji Sušac. Obuhvaća 195 km četvornih prostora.

  Kopneni je dio te otočne skupine bogat biljnim i životinjskim svijetom, a podmorje je među najbogatijim i najraznolikijim u hrvatskom Jadranu.


 • Lovište

  Naselje Lovište mala je luka smještena na zapadnom dijelu poluotoka Pelješca. Nalazi se 17 km zapadno od Orebića, a krasi ga pogled na otok Hvar.

  Područje Lovišta obuhvaća oko 40 km obale na kojoj se nalaze brojne uvale i plaže, a zahvaljujući posidoniji, endemskoj morskoj travi s područja Sredozemlja, razvijen je i ekoturizam.


 • Lumbarda

  Smješteno na istočnoj strani otoka Korčule, mjestašce Lumbarda proteže se duž njegove obale ispred koje se nalazi još dvadesetak otočića.

  Osim borove šume i maslinika koji okružuju ovo mjesto, poznato po svojim pješčanim plažama, tu su i vinogradi u kojima se uzgaja grožđe od kojeg se proizvodi izvorno vino sorte grk. More u Lumbardi pogodno je za jedrenje, dok se njen brdoviti dio može istražiti pješice.


 • Mlini

  Smješteno 11 km od Dubrovnika, naselje Mlini nudi miran odmor u tipičnom mediteranskom okruženju, nedaleko većih turističkih centara.

  Lokalne pješčane plaže čine ovo naselje vrlo popularnom destinacijom za obitelji s djecom. Osim Dubrovnika, u blizini je i zračna luka u Čilipima, od koje je mjesto Mlini udaljeno 12 km. Iz mjesta se može stići i do obližnjih otoka.


 • Mljet - nacionalni park

  Smješten u južnoj Dalmaciji, otok Mljet, osim što glasi kao najzeleniji, svojim položajem je najjužniji, istovremeno i najistočniji hrvatski otok. Ujedno je proglašen i nacionalnim parkom.

  Nacionalni park Mljet čini više otoka te dva slana jezera na kojima se može voziti kanuima i kajacima. Jacques Cousteau ovaj je nacionalni park smatrao jednom od najljepših svjetskih destinacija za ronioce.


 • Molunat

  Molunat je ribarsko mjesto smješteno na krajnjem jugu hrvatske obale, 40 km jugoistočno od Dubrovnika, 20 km od zračne luke i grada Cavtata.

  Obuhvaća područje bogato ljekovitim mediteranskim biljem, a more koje ga oplakuje obiluje ribom. Lokalni proizvodi mogu se kušati u mjesnim restoranima, dok je u trgovinama moguće kupiti voće i povrće uzgojeno u ovome kraju.


 • Opuzen

  Grad Opuzen smješten je u južnoj Dalmaciji, u dolini rijeke Neretve, 12 km od njezina ušća i duž njene lijeve obale. Nalazi se nedaleko grada Dubrovnika s kojima je cestovno povezan.

  Osim po plodnim poljima na kojima se uzgaja domaće voće, ponajprije mandarina poznata po svojoj kvaliteti, grad je poznat i kao središte sportskog ribolova. Među sportskim događajima posebno se izdvaja Maraton lađa.


 • Orašac

  Orašac je naselje smješteno oko 15 km sjeverozapadno od grada Dubrovnika kojemu administrativno pripada. Grad Split nalazi se 200 km sjeverno od Orašca.

  Poznato po zavjetnoj crkvi iz 15. stoljeća i palači Arapovo iz 16. stoljeća, ovo mjesto preporuča se ljubiteljima odmora u prirodi. Ljubitelji kampiranja svoje će mjesto pronaći u hladovini stabala maslina.


 • Orebić

  Poznat kao grad kapetana, Orebić je popularno odredište za obitelji s djecom, smješteno na poluotoku Pelješcu.

  Iz Orebića su lako dostupni neki od južnodalmatinskih otoka, među kojima i otok Korčula čiji se istoimeni grad često povezuje s pomorcem Markom Polom. U vinskim podrumima Orebića može se kušati poznato pelješko vino.


 • Ploče

  Kao posljednja, najjužnija točka autoceste A1 Zagreb-Ploče, grad Ploče smjestio se u dolini rijeke Neretve okružene brojnim plodnim poljima izuzetno pogodnim za bavljenje poljoprivredom.

  Putnicima predstavlja izuzetno važnu prometnu točku budući da stoji na razmeđi sjeverozapadne i jugoistočne Europe, ali i nezamjenjivu morsku luku koja je trajektnom vezom spojena s poluotokom Pelješcem što znatno olakšava prometnu povezanost krajnjeg juga Hrvatske s ostatkom zemlje.


 • Potirna

  Naselje Potirna dio je općine Blato, smješteno u samom srcu otoka Korčule, na jugu Hrvatske, a upoznati ga se može vožnjom duž brojnih biciklističkih staza.

  Osim brojnih sadržaja koji se nude ljubiteljima biciklizma, ovaj dio otoka nudi i desetke kilometara obalnih šetnica kao i zahtjevnijih pješačkih staza. Dio turističke ponude općine Blato je i jedrenje.


 • Račišće

  Smješteno 12 km zapadno od grada Korčule, na istoimenom otoku, Račišće je jedno od mlađih otočnih naselja, ali istovremeno s dugom pomorskom tradicijom.

  Zahvaljujući svojoj zaštićenoj luci, ovu turističku destinaciju posjećuju brojni nautičari. Daleko od velikih turističkih središta, mjesto je također omiljeno među kampistima i onima koji traže miran, obiteljski odmor.


 • Slano

  Naselje Slano mala je luka smještena u istoimenoj uvali. Nudi miran odmor u blizini grada Dubrovnika koji je od Slanog udaljen 37 km.

  Ostaci drevnih utvrda na obližnjim brdima dokaz su da je Slano bilo naseljeno u prapovijesti, dok su tragovi antike vidljivi na ostacima rimske utvrde. U mjestu se nude razne sportske aktivnosti.


 • Ston

  Naselje Ston nalazi se na poluotoku Pelješcu, u južnoj Hrvatskoj. Osim po proizvodnji soli, poznato je i po njegovim srednjovjekovnim zidinama dugim 5,5 km.

  Naselje je poznato još od rimskih vremena po uzgoju kamenica i dagnji, kojima se pripisuju afrodizijačka svojstva. Ljubitelji kampiranja svoj odmor mogu provesti u sjeni stabala maslina, a degustirati se mogu i lokalna vina.


 • Trpanj

  Ljekovito blato u uvali Blace, čija je djelotvornost potvrđena od strane stručnjaka, jedna je od prednosti naselja Trpanj, smještenog na sjeveru poluotoka Pelješca.

  Budući da je jedno od najstarijih naselja na poluotoku, obiluje povijesnim znamenitostima, uključujući i neke iz prapovijesnog doba. Uz Orebić, Trpanj je najvažnije turističko odredište poluotoka do kojeg se može stići trajektom iz Ploča.


 • Trsteno

  Smješteno oko 20 km sjeverozapadno od Dubrovnika, naselje Trsteno poznato je po svom arboretumu, jedinom i najstarijem spomenikom vrtne arhitekture u Hrvatskoj.

  Arboretum Trsteno ujedno se smatra najljepšim gotičko-renesansnim parkom na Jadranu i najstarijim arboretumom na svijetu. Posebno je vrijedna njegova zbirka mediteranskog i egzotičnog bilja čije su sadnice donijeli pomorci sa svojih dalekih putovanja.


 • Ubli

  Kao trajektna luka za pristanište trajekta i katamarana s kopna, naselje Ubli jedno je od najposjećenijih mjesta na otoku Lastovu, dijela Parka Prirode Lastovsko otočje.

  U mjestu se mogu pronaći upravna zgrada parka prirode, agencija za prodaju trajektnih karata, nekoliko restorana i trgovina, benzinska crpka te ostale usluge. U neposrednoj blizini mjesta pronađeni su ostaci starokršćanske Bazilike Svetog Petra iz 6. stoljeća.


 • Vela Luka

  Smješten na zapadnom dijelu otoka Korčule, u prostranom zaljevu, Vela Luka jedan je od najnaseljenijih gradića na jadranskim otocima. Idealno je mjesto za siguran privez brodica.

  Otočići Proizd i Ošjak među omiljenijim su odredištima turista, a moguće ih je posjetiti brodskim izletima koji se organiziraju iz Vele Luke. Britanski Daily Telegraf uvrstio je plažu otočića Proizda među pet najljepših plaža na Jadranu.


 • Zaton Mali

  Naselje Zaton Mali poznato je kao idealno odredište za avanturiste. U uvali u kojoj je smješteno nalazi se i naselje Zaton Veliki. Od grada Dubrovnika udaljeno je 8 km.

  Na ovom području može se uživati u raznim aktivnostima kao što su hodanje, skijanje, surfanje ili ronjenje, daleko od gužvi velikih turističkih središta. Arboretum u Trstenom nalazi se oko 6 km zapadno.


 • Žrnovo

  Smješteno u unutrašnjosti otoka Korčule, naselje Žrnovo nalazi se 4 km zapadno od gradića Korčule, sjeverno od uvale Žrnovska Banja, omiljenog odredišta ljubitelja jedrenja na dasci.

  Osim zbog povoljnih vjetrova koji pušu u kanalu između Korčule i Pelješca, Žrnovo je poznato i po dugoj tradiciji kamenoklesarstva. Kao i ostala stara mjesta na otoku Korčuli, zadržalo je tradiciju izvođenja plesa s mačevima koji se ovdje naziva „moštra“.


 • Žuljana

  Naselje Žuljana smješteno je u istoimenoj uvali na južnom dijelu obale poluotoka Pelješca. Duga šljunčana plaža uvrštena je među najljepše plaže na Jadranu.

  Stanovništvo ovog kraja tradicionalno se bavi proizvodnjom ekološke hrane koja je postala važan dio lokalne turističke ponude. Jelima spravljenima od domaćih proizvoda savršeno odgovaraju dobro poznata pelješka vina.


Hrvatski otoci

GPS koordinate

Route planner

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove