Kamping destinacije u Dalmaciji - regija Zadar

Destinacije u regijama:    Istra    Kvarner    Lika-Senj    Unutrašnjost    Zadar    Šibenik    Split    Dubrovnik

 • Barotul

  Mjesto Barotul smjestilo se u uvali Taline na otoku Pašmanu koji je s gradom Biogradom na Moru povezan trajektnom linijom.

  Smješteno je na samoj morskoj obali, na jednom od najmirnijih dijelova otoka gdje možete uživati u miru i tišini, upoznati običaje lokalnog stanovništva kao i lokalnu gastronomsku ponudu. Pašmanski kanal pogodan je za ljubitelje surfanja.


 • Bibinje

  Smješteno na obali mora, naselje Bibinje nalazi se 6 km jugoistočno od povijesnog grada Zadra, središta zadarske regije, u kojem se mogu pronaći brojni kulturno-povijesni spomenici.

  Uz 4 km dugu obalu i plažu, Bibinje ima i marinu opremljenu svim potrebnim sadržajima. Kampovi su smješteni uz obalu mora, a u lokalnim restoranima mogu se kušati domaći specijaliteti.


 • Biograd na Moru

  Grad Biograd na Moru atraktivna je turistička destinacija poznata po svojoj marini. Smješten je u središnjem dijelu jadranske obale, na sjevernom dijelu Dalmacije.

  Smješten 30 km južno od Zadra, grad je idealna polazišta točka za istraživanje brojnih prirodnih ljepota od kojih se posebno ističe Nacionalni park Krka. Turistička ponuda uključuje i razne sportove na vodi.


 • Donji Karin

  Na obali Karinskog mora, na samo 40-tak km od povijesnog grada Zadra, smjestilo se malo mjesto Donji Karin. Od obližnjeg mjesta Gornji Karin dijeli ga rijeka Karišnica koja izvire u istoimenoj špilji svega 2,4 km udaljenoj od ušća rijeke u blizini kojeg se može pronaći ljekovito blato pogodno za liječenje raznih reumatskih i kožnih bolesti.

  Simbol mjesta je franjevački samostan koji je u više navrata tijekom ratnih godina bio potpuno uništen, a nakon što je 1993. godine posljednji put obnovljen danas krasi zaljev i privlači brojne ljubitelje kulturno-povijesne baštine.


 • Gračac

  Grad Gračac smjestio se u prostranoj udolini južnog dijela regije Lika, na pola puta između sjevernog i južnog Jadrana, u zadarskom zaleđu. Od mora ga dijeli Velebit, najduži planinski masiv u Hrvatskoj, ujedno proglašen i parkom prirode.

  Nedaleko Gračaca nalaze se Cerovačke pećine, najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj, kao i izvor rijeke Zrmanje koja je svojim tokom prema Jadranskome moru stvorila jedan od najljepših riječnih kanjona u ovom dijelu Europe.


 • Kraj

  Kraj je naselje smješteno na jugoistočnom dijelu otoka Pašmana, na sjeveru Dalmacije. Nalazi se 3 km od naselja Pašman i 300 m od obale istoimenog kanala.

  U Pašmanskom kanalu, koji je u nekim dijelovima širok samo 2 km, nalazi se desetak otočića. Područje je pogodno za jedrenje i ronjenje, a pješčana plaža Tratica poznata je kao jedna od najljepših plaža na otoku.


 • Luka

  Luka je slikovito naselje smješteno na istočnom dijelu Dugog otoka, jednom od najpoznatijih turističkih odredišta zadarske regije. Njegova luka jedna je od najvećih na otoku.

  Osim zaštićene luke, naseljem prolazi obalna šetnica iz 14. stoljeća. Nad mjestom se nadvija 338 metara visoko brdo Vela straža, dok se u obližnjoj uvali Boka može pronaći ljekovito blato.


 • Nin

  Gradić Nin, smješten 15 km sjeverozapadno od Zadra, ima povijest dužu više od 3.000 godina, što potvrđuju brojna arheološka nalazišta u mjestu kao i bogata muzejska zbirka.

  Povijesna jezgra smještena je na otočiću povezanom s kopnom s dva kamena mosta. Tu se nalazi i crkva Sv. Križa iz 9. stoljeća, prozvana najmanjom katedralom na svijetu. U blizini pješčane Kraljičine plaže nalazi se područje poznato po ljekovitom blatu.


 • Novalja

  Smještena na sjevernom dijelu Dalmacije, oko 80 km od Zadra, Novalja je turističko središte otoka Paga, poznatog po proizvodnji sira i izradi čipke.

  U novije vrijeme Novalja je postala poznata kao destinacija za ljubitelje elektronske glazbe čiji se festivali odvijaju na obližnjoj plaži Zrće. U blizini Novalje nalazi se megalitski otisak Paški trokut. Otok je moguće istražiti i duž biciklističkih staza.


 • Novigrad (Dalmacija)

  Povijesni grad Novigrad nalazi se na južnoj obali Novigradskog mora, u dugoj i uskoj uvali podno Velebita, oko 35 km sjeveroistočno od Zadra.

  Nekada okružen zidinama, grad je prvotno izgrađen na ostacima tvrđave smještene na vrhu brda, s kojeg se danas spušta prema moru. U Novigradsko more ulijeva se rijeka Zrmanja na kojoj se može uživati u vožnji raftingom.


 • Obrovac

  Dobro povezano s nekim od najvažnijih gradova u Dalmaciji, Zadrom i Šibenikom, naselje Obrovac smjestilo se na rijeci Zrmanji, omiljenoj među avanturistima.

  Osim što pruža idealne mogućnosti za brojne aktivnosti kao što su rafting, kajaking i kanuing, ovo mjesto zadarskog zaleđa idealno je polazište za obilazak nekih od najatraktivnijih prirodnih fenomena Hrvatske, uključujući i Nacionalni park Paklenicu.


 • Pag

  Povijesni spomenici i tradicionalna gastronomija samo su neki od razloga zbog kojih vrijedi posjetiti Pag, grad bogate kulture i tradicije, smješten na istoimenom otoku.

  U središtu grada, na području zvanom Lokunj, može se pronaći ljekovito blato čija blagotvorna svojstva pozitivno utječu na liječenje reumatskih i kožnih bolesti. Grad se nalazi u blizini 800 m duge plaže Prosika, idealne za obitelji s djecom.


 • Paklenica - nacionalni park

  Paklenica obuhvaća najatraktivnije prostore južnog dijela Velebita, najveće hrvatske planine, uključujući i njegove najviše vrhove. Glavna atrakcija Parka su dva impresivna klanca Velike i Male Paklenice, usječena u planinu od mora do pod same vrhove.

  Na razmjerno malom prostoru nacionalnog parka ima više neobičnih krških reljefnih formi, nekoliko spilja, a sačuvana je i izuzetno bogata i raznolika flora i fauna. Među strmim stijenama ističe se Anića kuk, najpopularnije odredište hrvatskih alpinista.


 • Pakoštane

  Za mjesto Pakoštane, smješteno 35 km od grada Zadra, njegovi će stanovnici reći da se nalazi između slane vode mora koje oplakuje njegovu obalu i slatke vode Vranskog jezera.

  Atraktivne plaže samo su dio turističke ponude ovog mjesta, koje se preporučuje obiteljima s djecom. Pakoštane nudi razne aktivnosti svima onima koji žele provesti aktivan odmor, a oni odvažni mogu uživati u ekstremnim sportovima.


 • Pašman

  Pašman je naselje smješteno na sjeveroistočnoj strani istoimenog otoka, jednog od hrvatskih otoka smještenog najbliže kopnu, južnije od Zadra, a u blizini je i grad Biograd na Moru.

  Iz Pašmana se pruža pogled na nekoliko nenaseljenih susjednih otoka od kojih se posebno izdvaja Galešnjak, otočić u obliku srca, poznat kao otok zaljubljenih. Okolica naselja kao i cijeli otok mogu se istražiti vožnjom duž biciklističkih staza.


 • Petrčane

  Petrčane je slikovito mjesto smješteno između dvaju povijesnih gradova, Zadra i Nina, odakle je moguće krenuti u posjetu Nacionalnom parku Kornati.

  Osim posjeta gradu Zadru, turistička ponuda mjesta čine i razni sportski i rekreacijski sadržaji. U novije vrijeme mjesto je postalo poznato zahvaljujući festivalima elektronske glazbe.


 • Posedarje

  Naselje Posedarje smjestilo se oko 20 km sjeveroistočno od grada Zadra, u podnožju Velebita, najduže hrvatske planine, na obali mora. Poznato je po proizvodnji pršuta.

  Iz Posedarja je moguće posjetiti brojne atraktivne dijelove Dalmacije od kojih se posebno ističu čak pet nacionalnih parkova, između kojih i Kornati, Plitvička jezera te slapovi Krke. Dio turističke ponude je i kanuing na rijeci Zrmanji, koja se ulijeva u Novigradsko more.


 • Povljana

  Smješteno na južnom dijelu otoka Paga, u sjevernoj Dalmaciji, naselje Povljana nalazi se u uvali s brojnim pješčanim i šljunčanim plažama, idealnima za obitelji s djecom.

  U blizini jedne od plaža može se pronaći područje s ljekovitim blatom. U centru naselja na raspolaganju su teniska igrališta kao i polivalentno igralište, dok se od vodenih sportova posebno ističe surfanje. Naselje je otprilike 10 km udaljeno od grada Paga.


 • Privlaka

  Privlaka je mirno turističko mjesto smješteno 18 km od Zadra, a preporučuje se obiteljima s djecom. Ovo mjesto ima dugu ribarsku tradiciju.

  Osim mirne atmosfere, koja Privlaku čini ugodnom za boravak s obitelji, tu se mogu pronaći i brojne pješčane uvale s plitkim i čistim morem idealne za malu djecu. Nacionalni parkovi, parkovi prirode, špilje i rijeka Zrmanja samo su neke od brojnih atraktivnih lokacija u blizini Privlake.


 • Ražanac

  Naselje Ražanac, smješteno na obali Velebitskog kanala, u sjevernoj Dalmaciji, 22 km sjeveroistočno od grada Zadra, od davnina je poznato po svojem vrhunskom vinu.

  Danas, ova luka i ribarsko mjesto, posjetiteljima nudi mir i tišinu, kao i razne mogućnosti za uživanje u aktivnom odmoru, primjerice igranje tenisa ili posjete obližnjim nacionalnim parkovima i otoku Pagu.


 • Rtina

  Naselje Rtina smjestilo se na velikom rtu, na najsjevernijem dijelu dalmatinske obale. Smješteno na 43 m nadmorske visine, od grada Zadra udaljeno je 25 km.

  Nedaleko je i otok Pag. Kao turističko odredište, Rtina je idealno mjesto za obitelji s djecom kao i za one koji vole mir i tišinu. U Rtini se tradicionalno održava međunarodni plivački maraton.


 • Seline

  Seline leži na prostranoj ravnici, između šljunčane plaže i kanjona Male Paklenice. Ovaj položaj pruža posjetiteljima mogućost aktivnog provođenja odmora.

  Rivijera Paklenica idealno je odredište za ljubitelje avanturizma. Nacionalni park Paklenica prepun je planinarskih staza, kao i manje zahtjevnih pješačkih staza. Posjetiti se mogu i brojne špilje i jame.


 • Soline

  Grad Soline nalazi se na sjeverozapadnom dijelu Dugog otoka, u uvali Solišćica, idealnoj za privez jahti i većih brodova.

  U blizini Solina nalazi se plaža Sakarun, omiljena destinacija za sve posjetitelje Dugog otoka, smještenog u zadarskom arhipelagu. Proglašena je jednom od najljepših pješčanih plaža na Jadranu.


 • Starigrad (Paklenica)

  Naselje Starigrad nalazi se 45 km južno od Karlobaga. Zbog svog položaja, na samom ulazu u Nacionalni park Paklenica, izuzetno je privlačno za ljubitelje planinarenja.

  Šljunčane plaže, duge nekoliko kilometara, pogodne su za obitelji s djecom. Posjetitelji željni aktivnog odmora uživati će u raznim vodenim sportovima, dok se ljubitelji planinarenja mogu uputiti na obližnju planinu Velebit.


 • Sukošan

  Sukošan je naselje smješteno u prostranoj uvali, 7 km jugoistočno od povijesnog grada Zadra. U njemu se nalazi jedna od najvažnijih marina na Jadranu.

  Osim marine i odličnog zemljopisnog položaja, kao i blizine Nacionalnog parka Kornati, ovo turističko odredište popularno je i zbog niza događanja koja se ovdje odvijaju u ljetnim mjesecima.


 • Sv. Filip i Jakov

  Naselje Sv. Filip i Jakov smjestilo se u blizini brojnih turističkih atrakcija sjeverne Dalmacije, od čijeg je središta, povijesnog grada Zadra, udaljeno 25 km.

  Poznato po vilama koje su nekoć pripadale zadarskome plemstvu, uključujući i onu obitelji Borelli, važno je turističko odredište zadarske rivijere kao i idealno mjesto za jedrenje. Pješačka i biciklistička staza povezuju ga s gradom Biogradom na Moru.


 • Sv. Petar na Moru

  Naselje Sveti Petar administrativno pripada općini Sveti Filip i Jakov. Ime je dobilo po crkvi Sv. Petra apostola iz 18. stoljeća, a bogato je raznim arheološkim nalazištima.

  U podnožju spomenute crkve nalazi se kuća za koju se vjeruje da je pripadala obitelji poznatog pisca Emila Zole. Tragovi prošlosti vidljivi su na cijelom području, pa tako i u špiljama koje su ljudi obitavali još u prapovijesti.


 • Šimuni (Kolan)

  Šimuni su ribarsko mjesto smješteno na jugozapadnom dijelu otoka Paga. Od grada Paga ovo je mjesto udaljeno 12 km, a od trajektne luke Žigljen 15 minuta vožnje.

  Ljubitelji prirode ovdje će pronaći istoimeni kamp u sklopu kojeg se nalazi sportski centar. Šimuni se nalaze 5 km od Kolana, naselja smještenog u središtu otoka, poznatog kao kolijevka proizvodnje čuvenog paškog sira.


 • Telašćica - park prirode

  Telašćica je prostrana uvala na krajnjem južnom dijelu Dugog otoka; duga oko 10 km, široka 160-1800 m, a ima nekoliko proširenja s pjeskovitim i muljevitim dnom; u unutrašnjem dijelu duboka 12 m, a u vanjskom do 60 m.

  Na istočnoj obali su uvalice Čuška, Dumboka, Ošćenica, Gozdenjak, Rakvić, Kraševica i Mangrovica, a na zapadu Strižna, Tripuljak, Mir, Jaz i Pasjak. U zapadnom proširenju su otočići Donji i Gornji školj, u srednjem otočić Farfarikulac, a u istočnom - koji dopire do otoka Velika Aba i Katina - grebeni Gozdenjak, Galijola i otočić Korotan.


 • Tkon

  Tkon je staro ribarsko mjesto smješteno na južnoj strani otoka Pašmana. Turisti iz obližnjeg grada Biograda na Moru često posjećuju Tkon kako bi uživali na njegovim plažama.

  Od Biograda na Moru dijeli ga samo 15 minuta vožnje trajektom, a osim atraktivnih i privlačnih plaža, lokalna turistička ponuda uključuje i mogućnosti jedrenja i bavljenja raznim sportovima.


 • Tribanj

  Tribanj-Kruščica, Šibuljina i Sv. Marija Magdalena simpatična su mala mjesta desetak kilometara udaljena od Starigrada-Paklenice.

  Smještena u romantičnim uvalama, jamče idiličan odmor u prirodnom okružju, ali i mogućnost upoznavanja starog načina života na velebitskim obroncima.


 • Turanj

  Turanj je turističko mjesto smješteno u zadarskoj regiji. Nalazi se na obali Pašmanskog kanala, 22 km južno od Zadra i 8 km sjeverozapadno od Biograda na Moru.

  U prošlosti je Turanj bio opasan zidinama koje su podupirale tri kule. Župna crkva posvećena gospi od Karmela prvi se put spominje u 15. stoljeću. Legenda kaže da su njezina zvona štitila stanovnike od lošeg vremena. Obalna šetnica vodi do obližnjeg naselja Sveti Filip i Jakov.


 • Ugljan

  Naselje Ugljan nalazi se na istoimenom otoku smještenom u zadarskom arhipelagu, a od grada Zadra udaljeno je tek nekoliko nautičkih milja. Ujedno je i najveće naselje na otoku.

  Smjestilo se uz regionalnu cestu koja ga povezuje s ostatkom otoka, a posjetiteljima nudi mogućnost obilaska i razgleda brojnih tragova prošlosti, uključujući i ostatke postrojenja za preradu nafte. Turiste privlače i brojne pješčane plaže.


 • Veli Rat

  Veli Rat najsjevernije je naselje Dugog otoka, otoka smještenog u sjevernoj Dalmaciji. Smjestilo se u uvali Čuna, nudi modernu marina, a u blizini je i najviši svjetionik na Jadranu.

  Svjetionik Punta Bjanka visok je 42 metra, nalazi se 3 km sjeverozapadno od naselja, a turistima nudi i mogućnost smještaja. Svojim posjetiteljima otok nudi mogućnost odlaska u lov, pa čak i u Parku prirode Telašćica.


 • Vir

  Naselje Vir glavno je središte istoimenog otoka smještenog na sjeverozapadnom dijelu Dalmacije. Otok je s kopnom povezan mostom, a od grada Zadra udaljen je 26 km.

  Upravo je most, izgrađen 70-tih godina, doprinio razvoju lokalnog turizma, ali i povećanju broja stanovnika. Blizina brojnih otoka, uključujući i otok Pag, kao i njegov atraktivan podvodni svijet, samo su neke od prednosti Vira.


 • Vransko jezero - park prirode

  Vransko jezero, jezero i kriptodepresija, nalazi se u Ravnim kotarima, sjeveroistočno od Pakoštana; 30,1 km2 (dugo 13,6 km, široko do 2,2 km, duboko do 3,9 m).

  Voda, koju dobiva iz potoka Skorobića i iz nekoliko izvora, otječe ponorima i umjetnim kanalom Prosika (850 m) u Pirovački zaljev. Jezero je bogato ribom (šarani, cipli, jegulje i dr.). Površina od 30 ha zaštićena je kao poseban ornitološki rezervat.


 • Vrsi

  Naselje Vrsi, poznato mjesto pomoraca, nalazi se oko 20 km od Zadra, u sjevernoj Dalmaciji. Izgrađeno u 14. stoljeću, mjesto ima obalu dugu 30 km prožetu prirodnim plažama i uvalama.

  Smatra se predgrađem sjevernog dijela povijesnog grada Nina, kolijevke hrvatske države. Uvjeti za jedrenje i surfanje na ovom području vrlo su dobri, a u blizini naselja nalaze se čak četiri nacionalna parka i dva parka prirode.


 • Zadar

  Zalasci sunca, Sv. Donat, Hitchcock i maraschino samo su neki od sinonima za grad Zadar, jednog od najvažnijih urbanih središta Dalmacije, s poviješću dužom više od tri tisuće godina.

  Upravo Zadar ima jedan od najljepših zalazaka sunca na svijetu, što je potvrdio i poznati redatelj Alfred Hitchcock. Pozdrav Suncu, arhitektonska instalacija postavljena na gradskoj obali, uz morske orgulje i crkvu Sv. Donata, simboli su ovog grada.


 • Zaton

  Naselje Zaton dio je rivijere u čijem se središtu nalazi gradić Nin, od čijeg je povijesnog centra udaljeno 1,5 km. Idealno je odredište za obiteljski odmor.

  U podmorju u blizini Zatona pronađeni su ostaci liburnskog broda Serilia Liburnica iz 1. stoljeća, a izloženi su, uz repliku dijela broda, u Muzeju ninskih starina. S gradom Zadrom, od kojeg je udaljeno 15 km, dijeli nezaboravne zalaske sunca.


 • Zubovići

  Naselje Zubovići nalazi se na sjeveroistočnoj strani otoka Paga, otoka podijeljenog između dviju županija, ličko-senjske i zadarske.

  Smještajni objekti nalaze se uz samu obalu, a šljunčane, pješčane i kamenite plaže pogodne su za obitelji s djecom. U blizini su smještena naselja Kustići i Vidalići, kao i Novalja, od koje su Zubovići udaljeni oko 7 km.


Hrvatski otoci

GPS koordinate

Route planner

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove