Kamping destinacije u regiji Lika - Senj

Destinacije u regijama:    Istra    Kvarner    Lika-Senj    Unutrašnjost    Zadar    Šibenik    Split    Dubrovnik

 • Baške Oštarije

  Naselje Baške Oštarije smješteno je u netaknutoj prirodi planine Velebit, na 924 metara nadmorske visine, 18 km od Karlobaga.

  Ovo slikovito mjesto omiljeno je odredište za ljubitelje planinarenja, a u njemu djeluje i skijaški centar koji se nalazi na oko tisuću metara nadmorske visine. Zbog svog položaja idealno je mjesto za sve one koji traže istinski odmor u prirodi.


 • Gospić

  Na polovici puta između Zagreba i Splita, u samom srcu Like, regije nenadmašne i jedinstvene prirodne ljepote, smjestio se grad Gospić.

  Poljoprivreda i stočarstvo glavne su djelatnosti ovdašnjeg stanovništva, pa se samim time na ovom području mogu kušati brojni lički gastronomski specijaliteti. Nacionalni park Paklenica, Park Prirode Velebit, te memorijalni centar „Nikola Tesla“ neizostavne su prirodne i kulturne atrakcije.


 • Karlobag

  Naselje Karlobag smješteno je između Velebita i mora, uz cestu koja povezuje Rijeku i Dubrovnik. Iz Karlobaga je moguće krenuti u posjetu Nacionalnom parku Plitvička jezera.

  Kao spoj mediteranske i kontinentalne kuhinje, tradicionalna gastronomska ponuda Karlobaga odražava njegov zemljopisni položaj. Odmor u ovom mjestu nije potpun bez posjeta planini Velebit ili vožnji po obližnjim biciklističkim stazama.


 • Otočac

  Grad Otočac smjestio se u samom srcu Like, regije bogate brojnim prirodnim atrakcijama od kojih se posebno ističu nacionalni parkovi Plitvička jezera i Sjeverni Velebit.

  U samom centru grada moguće je pronaći brojne kulturno-povijesne spomenike, dok svim zaljubljenicima u sport, rekreaciju i avanturu okolica grada pruža bezbroj mogućnosti i sadržaja za nezaboravan odmor: ribolov, vožnju kajacima i kanuima, spuštanje zip-lineom, biciklizam, pješačenje i planinarenje i još mnoge druge.


 • Rizvanuša

  Naselje Rizvanuša tipično je ličko mjesto, smješteno u Parku prirode Velebit, oko 30 km od mora, nedaleko od grada Gospića.

  U pustolovno-izletničkom centru Rizvan City jedan je dio rezerviran i za smještaj ljubitelja kampiranja. Ovaj adrenalinski park nudi brojne aktivnosti koje uključuju i ziplining te ljudski stolni nogomet.


 • Senj

  Grad Senj poznat je kao turističko odredište u kojem se u istom danu može uživati i u moru i u planinama. Najveće je naseljeno mjesto na putu između Rijeke i Zadra.

  S više od 3000 godina dugom poviješću, Senj je središte istoimene rivijere kao i Ličko-senjske županije. Destinacija nudi zanimljive sportske i rekreacijske sadržaje koji uključuju ribolov i slobodno penjanje.


 • Sjeverni Velebit - nacionalni park

  Sjeverni Velebit najmlađi je hrvatski nacionalni park, osnovan 1999. godine. Njime se željelo obuhvatiti najatraktivnije i prirodno najvrednije prostore sjevernog dijela Velebita.

  U prostoru ovog izrazito gorskog parka koncentriran je na malom prostoru izuzetno velik broj atrakcija - veličanstvene krške forme Hajdučkih i Rožanskih kukova, jedinstveni botanički vrt u prirodi, Lukina jama, jedna od najdubljih na svijetu. Stoga hrvatski planinari upravo ovaj prostor smatraju najvećim draguljem među hrvatskim gorama.


 • Sveti Juraj

  Sveti Juraj tipično je primorsko mjesto, smješteno 9 km južno od grada Senja. Nalazi se u zaljevu okruženom s jedne strane brdom Gradina, a s druge otočićem Lisac.

  Osnovna djelatnost stanovništva je turizam. Posjetiteljima na raspolaganju stoje brojni turistički sadržaji obližnjeg grada Senja kao i ostatka rivijere. Na udaljenosti od 23 km nalazi se Krasno, naselje smješteno na obroncima Velebita.


 • Velebit - park prirode

  Sa čak 2.000 četvornih kilometara površine park prirode Velebit je daleko najveće zaštićeno područje Hrvatske, veće od svih ostalih zaštićenih područja zajedno.

  Iako su na Velebitu, najvećoj hrvatskoj planini, izdvojena dva nacionalna parka - Paklenica i Sjeverni Velebit, u preostalom većem dijelu planine još je čitav niz prirodnih znamenitosti koje idu u red najvrednijeg što Hrvatska ima.


 • Vrhovine

  Općina Vrhovine nalazi se između nacionalnih parkova Plitvička jezera i Velebita. Općina koja se nalazi u samom srcu Like gotovo da nema industrije pa je pravi primjer netaknute i čiste prirode.

  Stanovništvo se bavi turizmom, poljoprivredom i drvnom industrijom.


Hrvatski otoci

GPS koordinate

Route planner

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove