Gledaj YouTube videozapise

Kamperom kroz Hrvatsku - 4 dana kroz unutrašnjost

Ovu kamper turu možete pridružiti bilo kojoj navedenoj obalnoj turi ili je izvesti samu za sebe, a ovdje je popis kampova u unutrašnjosti.

Dan 1: Plitvička jezera

Plitvicka Jezera

Nakon obilaska obale, istražite i ljepote unutrašnjosti Hrvatske. Uputite se u smjeru Gospića i Nacionalnog parka Plitvička Jezera. Park je spoj 16 jezera čiji su slapovi zasluženo osvojili priznanje CNN-a za treća najljepša jezera na svijetu.

Slika tirkiznih jezera uronjenih u gustu zelenu šumu neće vam se lako izbrisati iz sjećanja te će vas ispuniti ljepotom koju može pružiti samo iskonska, netaknuta priroda.

Posjet Plitvicama preporučamo u bilo koje doba godine, budući da svako godišnje doba krije posebne draži te će vam samo dodatno začiniti doživljaj brojnih kaskada, prštavih slapova i bujne vegetacije u kojima se skriva bogato biljno i životinjsko carstvo. Vjerojatno će vam jedan dan biti premalo da otkrijete sve draži ovog prirodnog bisera te ćete mu se zasigurno poželjeti vratiti.

Dan 2 – 3: Karlovac i Zagreb

Karlovac

Krenite kamperom dalje prema sjeveru, cesta će vas voditi kroz plodnu i obrađenu unutrašnjost Hrvatske, sve do Karlovca, grada na četiri rijeke, koji vam pruža brojne mogućnosti za popodnevni piknik u nekom od poznatih izletišta. Ako prošetate centrom grada, svakako obratite pažnju na njegov raspored, naime stari je grad sagrađen u 16. st. na zadnjoj liniji obrane od turskih osvajača, te ga krasi jedinstvena gradska jezgra u obliku šesterokrake zvijezde kakvu u Europi posjeduju još samo Palmanova u Italiji i Novy Zamky u Slovačkoj.

Za nepunih sat vremena vožnje autocesta će vas odvesti i do hrvatskog glavnog grada, Zagreb. Odvojite si vrijeme za posjet ovom starom srednjoeuropskom gradu koji se stoljećima razvijao kao bogato kulturno i znanstveno te snažno trgovačko i gospodarsko središte podno obronaka Sljemena.

Zagreb

Ne propustite prošetati ulicama Gornjega grada, posjetite Markov Trg koji je danas središte hrvatske političke moći, popnite se na Gričku kulu s koje, još od 1877, pucanj topa svakodnevno označava podne.

Posjetite i Zagrebačku katedralu, najveću hrvatsku sakralnu građevinu, ali i brojne parkove poput Ribnjaka, Zrinjevca i Tuškanca.

Naravno, kako i priliči svakoj pravoj metropoli, grad obiluje muzejima, kazalištima i bogatim noćnim životom kao i brojnim mogućnostima za kupovinu ili, jednostavno, razgledavanje.

Dan 4: Zagorje – toplice i barokni dvorci zagrebačke okolice

Hrvatsko zagorje

Nakon jutarnje kave u jednom od brojnih i nikad praznih zagrebačkih kafića (jer ipak je Hrvatska poznata kao nacija cjelodnevnih ispijatelja kave), nakon kratkog ćete se vremena naći na zagrebačkoj zaobilaznici koja će vas odvesti prema Hrvatskom Zagorju.

Hrvatsko zagorje je prepuno srednjovjekovnih i baroknih dvoraca. Preporučujemo posjet dvorcu Bežancu, Velikom Taboru ili jednom od najljepših hrvatskih dvoraca, Trakošćanu.

U poslijepodnevnim satima posjetite jedne od toplica u Hrvatskom zagorju – Stubičke toplice, Krapinske toplice ili Tuheljske toplice – glavno odredište wellness turizma Hrvatskog Zagorja.

4 dana kroz unutrašnjost
 

Prijava za članove KUH-a

Pristupite informacijama za članove